PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El descens, a un partit

La victòria del Sevilla davant l’Obradoiro fa que el MoraBanc es quedi a una derrota de la zona vermella

Per ALBERT CANES

David Navarro bota la pilota davant Rafa Martínez, dissabte a la Fuente de San Luís, en el duel entre el València i el MoraBanc. FOTO: ACB PHOTO / M. Á. POLO
David Navarro bota la pilota davant Rafa Martínez, dissabte a la Fuente de San Luís, en el duel entre el València i el MoraBanc. FOTO: ACB PHOTO / M. Á. POLO | ACB PHOTO / M. Á. POLO
La victòria del Sevilla davant l’Obradoiro ahir per 86-60 va fer que la derrota del MoraBanc a la pista del València afectés una mica més els tricolors en la seva lluita per la permanència. A falta de set partits per acabar la temporada, el MoraBanc té solament un partit de marge respecte la zona vermella de la classificació. Avui és el torn per a La Bruixa d’Or Manresa, que s’enfronta al FIATC Joventut a l’Olímpic i podria empatar amb els andorrans en victòries si obté el triomf, però en cap cas afectarà la 15a posició dels andorrans. El punt positiu de la jornada és que les repercussions de la desfeta del conjunt del Principat són menors gràcies a les derrotes del Fuenlabrada i el Guipúscoa. 
 
Un gran joc

El MoraBanc Andorra va caure davant el València d’una manera molt ajustada i donant una excel·lent imatge durant el segon, tercer i darrer quart del partit. Fins i tot, en aquest quart període, els andorrans van arribar a estar quatre punts per sobre en el marcador, tenint opcions clares d’obtenir el triomf. Els tricolors van destacar pel seu encert en els llançaments de tres punts, amb 13 triples dels 24 que van llançar, un 54% d’encert. Però tot i el bon partit del MoraBanc --per segona vegada consecutiva va anotar 91 punts, el millor registre anotador de la temporada-- es va trobar amb un trident català molt inspirat. Guillem Vives, amb 20 punts i 24 de valoració, Pau Ribas, amb 17 punts, 7 assistències i 26 de valoració, i Rafa Martínez, que va anotar 21 punts i va sumar 19 en valoració, van acabar tombant les aspiracions del MoraBanc. En el tram final, els tirs lliures van ser la clau del partit. Luka Bogdanovic i Marc Blanch van errar dos llançaments claus que deixaven lleugerament per darrera als tricolors en el moment decisiu. La cara va sortir per als locals, mentre que la creu se l’emportava una vegada més el conjunt de Joan Peñarroya. Aquesta creu, però, és diferent a la resta de les que ha obtingut durant la temporada ja que les sensacions obtingudes són més positives.
 
Nathan Jawai va ser el millor valorat dels tricolors, amb 14 punts i 19 en valoració. El seu 100% en encert de tirs de dos i tirs lliures i el domini sota cistella van ser la clau de la seva gran actuació, que va ser, sens dubte, la millor de la temporada amb la samarreta del MoraBanc. Tot i l’error important en el tir lliure, Bogdanovic va completar un altre gran partit, encistellant triples de màxima dificultat i posant-se, de nou, l’equip a les espatlles en moments delicats. Amb tot això, el serbi va ser el màxim anotador una vegada més del conjunt andorrà amb 18 punts.  
 
El MoraBanc tornarà a jugar lluny del Poliesportiu aquest dissabte per enfrontar-se a un altre rival que lluita pel playoff i que anirà més necessitat per guanyar després de caure davant el Reial Madrid, en un partit amb final polèmic.

Peñarroya: «No podem marxar contents, anàvem a València a guanyar»

Tot i l’excel·lent nivell de joc que va mostrar el MoraBanc Andorra a València, Joan Peñarroya va deixar clar que no hi ha d’haver triomfalismes: «No podem marxar contents perquè veníem a guanyar, i necessitem victòries, però el partit d’avui ens serveix per seguir en la línia de joc i de tensió. Marxem amb la sensació que l’equip ha treballat bé i ens ha faltat una mica». El tècnic català va veure en els llançaments des de la línia de personal la clau del partit: «L’últim quart ha estat un cara i creu. Ells han fallat un tir lliure de catorze que han llançat i nosaltres quatre de tretze. Segurament, en aquest petit detall està el partit». 
L’entrenador del MoraBanc també va deixar clar que el paper de Guillem Vives, que va acabar amb 20 punts i 24 de valoració, va ser transcendental. «Quan teníem el partit controlat ha aparegut Guillem Vives, que no ha fallat cap llançament», va comentar Peñarroya. Tot i la derrota, la divuitena aquesta temporada, el tècnic va saber veure el bon treball que van realitzar els seus jugadors. «Hem fet un bon partit arribant al final amb opcions de victòria», va explicar l’entrenador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT