Hongria, primera víctima dels Isards a l’Europeu

23-18 amb ‘bonus’ que permet sortir de la cua de la taula

Un moment del partit entre els Isards i Hongria, dissabte a l'Estadi Nacional
Els Isards van aconseguir dissabte la primera victòria en el Campionat d’Europa 2014-2016 en un partit de gran igualtat davant Hongria. El combinat que dirigeix Jeannot Martinho es va imposar per 23-18 i d’aquesta manera surt de la cua de la classificació a la Divisió 2B en detriment del seu darrer rival, amb el que s’intercanvia la plaça. Aquesta victòria permet al quinze andorrà mantenir opcions de pujar de categoria, ja que tot i tenir tres equips per endavant –Lituània, Letònia i Xipre– el lider té cinc punts més quan queda encara més de la meitat de la competició.

L’intercanvi de cops va ser una constant ja des del minut 7 en el qual els visitants es van avançar amb una penalitat. El primer moviment d’electrònic per a Andorra va ser al minut 12 amb un assaig de Gagnidze i posteriroment Gispert també va aportar tres punts amb una penalitat, però Hongria, que va aconseguir tots els seus punts a través de penalitats, sempre va trobar resposta fins el punt de marxar al descans 8-12.

Un minut va trigar Andorra en la represa en recuperar l’avantatge amb un assaig de Roger Fité que feia pujar el 13-12. Rekiaixvili va donar aire als tricolors al minut 60 amb una altra marca però en deu minuts Hongria tornava a fixar l’empat.

ASSAIG QUE VAL PER SUMAR 5 PUNTS
Ja en el descompte, Joan Fité va completar un assaig, el del definitiu 23-18, que donava a Andorra una gran injecció de punts. El fet de guanyar donava 5 punts de Martinho, ja que en fer quatre marques i el rival cap guanyava 1 extra de bonus ofensiu. Hongria, per això, també va sumar el defensiu en perdre per menys de set punts.

Queden tres partits perquè acabi la primera volta i un en el cas de la selecció nacional, que li queda jugar a Letònia el 2 de maig vinent. Cal recordar que en aquest Europeu s’han suprimit els partits de promoció i per tant tan sols puja directe el primer i baixa, també directe, l’últim. Lituània és ara per ara el damnificat i Hongria el gran perjudicat.