PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Isards sub-18 aspiren a vèncer tots els partits de l’Europeu

La selecció es posa objectius ambiciosos, tot i que són previnguts per la desconeixença dels rivals

Per ALBERT CANES

Imatge de l’Estadi Nacional, lloc on es disputaran tots els partits del Campionat d’Europa, abans de la seva inauguració l’estiu passat. FOTO: ÀLEX LARA
Imatge de l’Estadi Nacional, lloc on es disputaran tots els partits del Campionat d’Europa, abans de la seva inauguració l’estiu passat. FOTO: ÀLEX LARA | ÀLEX LARA
Ser l’amfitrió del Campionat d’Europa és un al·licient suficient com per posar els objectius dels Isards sub-18 alts. Tot i que els tècnics de la selecció són previnguts amb el que pugui passar durant els quatre partits que disputaran des d’avui fins dissabte, la idea que tenen és anar a guanyar-ho tot ja que, al disputar-se a casa, tindran la pressió afegida de fer una bona actuació davant el públic andorrà. 
 
Però lluny d’avançar qualsevol resultat, Jonathan Garcia, que entrena la sub-18 juntament amb Dani Raya i Cristian Cerqueda, avisa que no hi ha suficient informació dels rivals per saber el nivell que hi haurà en el Campionat. «Hi ha desconeixença dels rivals. Hem pogut veure alguns entrenaments seus aquests dies aquests dies però no teim suficient informació. Creiem que Israel i Malta seran uns equips més tècnics i jugaran un estil anglosaxó, mentre que Bòsnia i Bulgaria seran equips amb un punt físic més fort», comenta Garcia. Només hi ha un precedent entre la selecció amb un dels rivals al qual s’enfronten en el torneig. Els Isards van jugar l’any passat davant la selecció de Bòsnia I Hercegovina, a la qual es van poder imposar, però no és una bona referència ja que el campionat era diferent en quant al format.
 
35 minuts per partit 

Per a aquest torneig, la federació europea ha instaurat un funcionament diferent de competició per tal que els joves no es carreguin massa físicament, ja que seran quatre partits en només cinc dies els que hauran de jugar els jugadors. Així doncs, els enfrontaments duraran un total de 35 minuts cadascun, amb 17 minuts i mig per cada meitat. «És una prova pilot molt estranya. El partit passarà volant. Amb aquest format, pensem que la defensa i el joc de peus seran crucials. Tres punts d’una penalitat són un món», va comentar Garcia. 
 
Nova experiència

Un altre dels objectius, que també és important per als Isards, és el d’acumular experiència en aquest tipus de competicions ja que són pràcticament verges. L’any passat ja van realitzar un campionat similar al que es realitza aquests dies a Andorra, però només vuit jugadors de l’actual selecció sub-18 van participar en aquella competició. Així doncs, la resta de jugadors s’estrenaran en aquesta prova, per a la qual s’han preparat molt físicament en els darrers dies i tenen una motivació molt gran per a fer alguna cosa important. A més a més, la motivació creix tractant-se d’una competició de nivell europeu en la qual són els amfitrions. «Els jugadors són conscients que és una gran fita i per a la majoria és una experiència nova. Els hem exigit bastant durant aquests dies», comenta Garcia. 
 
Només una baixa

Ivan Oliva és l’únic jugador que podria ser a la selecció per talent i que a causa d’una lesió al canell és baixa per a aquest Europeu. La resta d’integrants es troben en perfecte estat físic i les incorporacions dels jugadors que viuen fora del país es van realitzar fa uns dies. Amb tot això, els Isards sub-18 es troben en un estat òptim a nivell físic, tàctic i anímic. 
 
La selecció que acabi en la primera posició un cop acabi el Campionat d’Europa aquest dissabte pujarà de categoria a nivell europeu i formarà part del grup C.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT