PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Només es poden votar cinc de les 33 propostes presentades

Els urgellencs decideixen el futur de 100.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Vista panoràmica de les cases i edificis de la Seu d’Urgell.
Vista panoràmica de les cases i edificis de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
Fins a aquest dissabte 11 d’abril, tots els urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys, poden participar a la votació popular que posa en marxa la tercera fase del procés participatiu endegat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per tal que puguin escollir un màxim de cinc propostes d’entre les 33 validades tècnica i econòmicament. 
 
Les votacions es realitzen mitjançant uns formularis que els ciutadans poden trobar tant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament urgellenc com al web municipal www.laseu.cat. Una vegada omplert aquest formulari, cal dipositar-lo en les urnes que hi ha disponibles en aquesta mateixa oficina. El veí o veïna s’ha d’identificar amb el seu DNI per tal d’assegurar la rigorositat del procés, ja que cal estar empadronat al municipi per poder participar en aquesta votació.  
La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, comenta que «és bo que voti el màxim nombre de persones, ja que les propostes giren entorn a factors importants per la ciutadania i cal que els resultats siguin del gust de tanta gent com sigui possible». Vives afegeix, a més, que l’oportunitat de «poder opinar i decidir sobre allò que succeeix a la nostra ciutat, no es pot deixar passar». 
 
Les 33 propostes que es poden votar tenen diferents costos, que van des dels 650 euros fins als 100.000. Com a exemples s’hi troben la proposta que demana senyalitzar l’anella verda i posar-hi panells informatius, col·locar més expenedors de bosses per recollir excrements de gossos o millorar la megafonia de la plaça els Oms, entre d’altres. 
 
De totes les propostes, en sortiran finalistes aquelles que es seleccionin en base a les votacions obtingudes i als límits econòmics establerts. I l’última setmana d’abril es realitzarà una sessió pública de retorn dels resultats durant el procés, on s’explicaran quines propostes es duran a terme i com s’arribaran a desenvolupar. En total es van presentar 129 propostes. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT