PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es manté la incògnita sobre els nous titulars de Salut i Cultura

Jover, Calvó i Alcobé van prendre possessió dels seus ministeris

Per JOSEP ROMERO

Francesc Camp cedint ahir la cartera de Medi Ambient a Sílvia Calvó.
Francesc Camp cedint ahir la cartera de Medi Ambient a Sílvia Calvó. | TONY LARA
L’hospitalització del cap de Govern complica una mica més la decisió que ha de prendre Toni Martí per completar el seu gabinet ministerial. De moment, les carteres de Salut i Cultura han estat assumides pel propi màxim responsable de l’executiu. No hi ha encara cap nom designat després que en els darrers dies algunes de les persones proposades van declinar ocupar aquests ministeris, entre elles l’actual director del SAAS, Lluís Burgués per a l’àrea de Sanitat. També es desconeix fins el moment si Martí mantindrà a rang de ministeri el departament d’Esports.

El que si que se sap segur són els ministres que ja han estat nomenats i que han començat a ocupar els seus respectius ministeris. Passades les 11 del matí d’ahir, i de forma pràcticament simultània, feien el traspàs de poders els nous titulars de les carteres d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i de Medi Ambient, Sílvia Calvó. Una hora més tard feia el mateix el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó.

Ministre d'Educació / Jover va realitzar el traspàs de poders amb la seva antecessora, Roser Suñé. El nou titular de l’àmbit educatiu va felicitar a la seva antecessora, Roser Suñé, i el seu equip per la «bona tasca» desenvolupada durant els darrers quatre anys i va expressar la voluntat de mantenir una línia de continuïtat en el Ministeri.

A través d’un comunicat de Govern, Jover va definir com a objectius en vistes a aquesta legislatura el manteniment de l’estructura educativa andorrana basada en la convivència de tres sistemes educatius, el seguiment en la implementació del Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) i el desenvolupament de la llei del Cos Especial d’Educació.

El nou titular d’Educació va subratllar també la voluntat de reforçar el paper de la Formació Professional i d’Ensenyament Superior «no tan sols en vistes a la millora de la capacitació laboral sinó com a eines bàsiques de la diversificació econòmica que promou el Govern.

Ministeri de Medi ambient / Medi Ambient, que fins ara formava part de la cartera de Turisme, ha estat promocionat a ocupar per sí mateix un ministeri específic juntament amb Agricultura i Sostenibilitat. Així, la màxima responsable, Sílvia Calvó, que va jurar el càrrec l’1 d’abril, va manifestar la voluntat de donar continuïtat a les línies de treball desenvolupades per Francesc Camp.

Un dels aspectes que pensa treballar Calvó serà en l’àmbit del canvi climàtic, amb la mirada posada en la 21a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides, que tindrà lloc a París a finals d’any. La nova ministra també es va referir a «la necessitat de continuar avançant en la consecució dels diferents compromisos lligats a la lluita contra el canvi climàtic, així com a la voluntat de seguir treballant per reduir la dependència energètica i avançar en l’estratègia del paisatge».

Entre les accions previstes per a aquesta legislatura Calvó va explicar que prioritzarà el desenvolupament del Pla d’Infraestructures Verdes i «implementar accions en aquesta línia com ara les actuacions d’embelliment de la frontera hispanoandorrana».

Ministeri d'Ordenament Territorial / Al migdia, l’edifici Administratiu del Prat del Rull acollia l’acte de traspàs de poders entre el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i l’anterior responsable de la cartera, Jordi Alcobé, que assumeix aquesta legislatura el ministeri de nova creació d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions.

Tots dos mandataris van informar de les obres en curs i adjudicades i dels projectes inclosos en el pla sectorial de carreteres generals i del pla sectorial de noves infraestructures viàries així com de l’organigrama del Ministeri. Entre les prioritats fixades per Torres destaquen les obres de la nova seu de la Justícia, en procés d’urbanització actualment, i dels projectes dels edificis de Ràdio Andorra i de l’Hotel Rosaleda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT