PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

MoraBanc impulsarà dos projectes d’emprenedoria social

Les propostes, que han de tenir relació amb el país, participaran al programa d’acceleració Ship2B

Per EL PERIÒDIC

Façana de l’edifici de la seu central de MoraBanc.
Façana de l’edifici de la seu central de MoraBanc. | TONY LARA
L’emprenedoria social rep una nova empenta al Principat amb la recent signatura d’un acord de col·laboració entre MoraBanc i Ship2B, una fundació representada per líders dels sectors empresarial i social. Aquest pacte té la finalitat d’incentivar la inversió d’impacte com a eina per donar resposta als principals reptes socials i mediambientals del país.

El termini per presentar els projectes que optin a participar al programa d’acceleració de la Fundació Ship2B resta obert fins el mes de maig. Les dues empreses o startups internacionals o locals que projectin el pla més innovador per a Andorra, rebran assessorament i suport, que inclou formació i mentoring amb experts de primer nivell per definir cada estratègia de creixement, amb especial èmfasi en els plans comercial i financer.

Ship2B també compta amb aliances estratègiques per afavorir el creixement i l’expansió dels projectes, així com l’accés privilegiat a diferents fonts de finançament dirigides a empreses amb impacte social.

Segons el director general de MoraBanc, Joan Carles Sasplugas, aquest tracte evidencia que l’entitat «també actua d’aparador per a idees amb una elevada repercussió social en l’entorn».

De la seva banda, el director general i cofundador de Ship2B, Xavier Pont, assegura que «el caràcter emprenedor de persones compromeses amb els valors i el benefici col·lectiu és un potent motor de canvi, sobretot quan s’estructura al voltant de projectes econòmicament sostenibles». El director de la fundació assegura que és necessari impulsar les iniciatives empresarials orientades a resoldre problemes socials «ara també a Andorra i aprofitant els mecanismes de l’economia de mercat orientada des dels valors de l’equitat, el respecte, la responsabilitat i la professionalitat».

Directius de companyies com DKV Seguros, Simon Holding, Infojobs o Roca Salvatella participen del patronat de SHip2B, que és pionera en posar en contacte emprenedors i inversors sensibles amb les accions de retorn a la societat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT