PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya: «El CAI pot estar tranquil pels àrbitres, que ara anem nosaltres»

El tècnic utilitza la polèmica derrota contra el Madrid a Saragossa per queixar-se del tracte que rep el MoraBanc

Per Iván Moure

Peñarroya, assegut a la banqueta al costat de David Eudal, amb la mirada perduda en el MoraBanc-València de l’octubre passat al Poliesportiu.
Peñarroya, assegut a la banqueta al costat de David Eudal, amb la mirada perduda en el MoraBanc-València de l’octubre passat al Poliesportiu.
El pavelló Príncep Felipe  va viure el dissabte passat la polèmica de la jornada 27 a la Lliga Endesa.El CAI vencia 74-73 a mig minut del final però Llompart va fallar un tir fàcil a dos metres i Llull, a la contra, va rascar un més que dubtós 2+1 d’un Jelovac que, dues passes per darrere, ni tan sols va saltar per buscar el contacte. El pivot serbi va protestar la decisió i va acabar amb una tècnica que no va desaprofitar el base del Madrid per fer pujar el 74-77 i banda per a l’equip de Laso.
 
La indignació va ser total per al conjunt que dirigeix Joaquín Ruiz, que el pròxim partit el tornarà a jugar a casa davant el BC MoraBanc Andorra, i Joan Peñarroya va utilitzar aquesta situació per enviar un missatge a Saragossa: «Que el CAI estigui tranquil pels àrbitres, que ara anem nosaltres», va dir sense pels a la llengua. Ja fa temps que el tècnic manresà lamenta moltes de les decisions dels col·legiats en contra del conjunt tricolor i ahir, qüestionat per la premsa, va incidir una vegada més en aquest aspecte: «Només cal analitzar els nostres últims partits. Tirs lliures, faltes rebudes i fetes... I si aprofundim en com són... No sóc jo el que ha de fer aquesta anàlisi, que ja tinc feta. Però ens adaptem a tot, que és una de les coses que millor fem. Es parla molt del CAI aquesta setmana, que no dic que no tingui raó, però ara que estiguin tranquils perquè nosaltres difícilment rebrem un tracte que els vagi malament a ells».
 
«LA INEXPERIÈNCIA INFLUEIX» 

Amb cara de resignació, Peñarroya va incidir en què el tracte arbitral cap als tricolors és habitual amb els equips nous. No és una cosa d’ara, però a la Fonteta va tornar a marcar el partit detalls com la manera de defensar: «D’inici, el CAI va prémer molt la pilota, va jugar amb moltes mans i ens va treure del nostre joc ofensiu. Després va passar el contrari i quan vam intentar ficar les mans nosaltres, tot eren faltes personals», es va lamentar. Aquest factor és, per al tècnic, un peatge que ha de passar i Peñarroya l’accepta amb tota naturalitat: «Sobretot quan juguem fora, la nostra inexperiència en la categoria fa que molts jugadors sense anys en la competició se’ls hi piti igual que a d’altres que porten 3 o 4 anys. Tot això també influeix i a València no ho vam fer bé durant alguns minuts. A partir d’aquí també podíem haver estat més sòlids en defensa, el partit el van marcar petits detalls però vam fer moltes coses per guanyar el partit».
 
La queixa del tècnic del MoraBanc es veu reflectida en l’estadística de faltes rebudes, a la qual els tricolors són l’avantpenúltims –només per sobre de Guipúscoa i Barça–  amb 534 en 27 partits, és a dir, una mitja de 19,78; en faltes comeses no hi ha tanta evidència, amb 21,56 de mitja i ocupant la zona mitja de la taula. 
Per això Peñarroya va convidar a un «anàlisi dels darrers partits» i a «detalls en moments puntuals sobretot a fora» que no fan lluir les estadístiques però que poden tenir una gran repercussió en el desenllaç final. Per exemple a la Fonteta; al València li van xiular 26 faltes en contra i per 20 al MoraBanc; però entre d’altres accions, hi ha un dubtós 2+1 de Pau Ribas a vuit segons per al final. Sense aquest detall, el tir lliure addicional que va ficar per fer pujar el definitiu 95-91, el MoraBanc hauria tingut la opció de forçar la pròrroga.

Stojanovski, encara de baixa

Vojdan Stojanovski va patir una lesió de grau dos al bíceps femoral de la cama esquerra en una safata que va fer als últims minuts de la victòria contra el Fuenlabrada, el 31 de març passat. Les previsions deien que estaria almenys tres setmanes de baixa i sembla que així serà. Ahir al matí Peñarroya va deixar clar que «no volem arriscar amb les lesions musculars i es fa difícil que pugui estar» a disposició per jugar a Saragossa però no va descartar que a la tarda fes carrera contínua amb el grup. Abans, però, Stojanovski havia de fer-se una altra ecografia abans de la sessió de tarda i tot i que va anar al pavelló, es va mirar l’entrenament des de la banda.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT