PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Programa Engega incentiva l’augment de matriculacions

En el mes de març, els registres de vehicles han augmentat un 68%

Per ESTEFANIA GRACIA

Roda de premsa on es va fer la presentació de les noves matrícules personalitzables.
Roda de premsa on es va fer la presentació de les noves matrícules personalitzables. | TONY LARA
Les matriculacions de vehicles durant el mes de març han estat de 319, el que suposa un augment respecte al mes de març de l’any anterior d’un 67,9%. Aquest increment però, segons la presidenta de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Maite Mas, «pot ser degut, entre d’altres factors, al Programa Engega 2015 que va posar en marxa el Govern a finals de febrer». 
 
Des de l’últim reglament d’ajuts econòmics per a la millora de la seguretat del parc automobilístic nacional, aprovat el passat 11 de febrer de 2015, el Govern ha adjudicat un total de 43 ajuts, de 1.000 euros cadascun d’ells. La iniciativa va estar aprovada pel Consell de Ministres, i aquests, confirmen que el pla permet estalviar fins a 3.000 euros en la compra de vehicles nous energèticament eficients i fins a 450 euros en el cas de les motocicletes. 
Segons el Govern, l’objectiu del Programa Engega «és la millora de l’estalvi energètic i la millora de la seguretat viària». Els beneficiaris del programa poden ser totes aquelles persones físiques residents legalment a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat. Els venedors autoritzats per canalitzar aquest programa són tots aquells punts de venda adherits a la iniciativa mitjançant un contracte amb el Govern. 
A més, els punts de venda han de constar inscrits al Registre de Comerç amb l’activitat de venda de vehicles nous.
 
Més dades de matriculació / Seguint amb les xifres; del total de vehicles matriculats, 93,7% han sigut turismes, un 25% motocicletes i el ciclomotors, i un 11,8% camions i camionetes. 
Pel que fa a les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos, han estat de 3.257, el que suposa un increment del 28,1% respecte al mateix període de l’any anterior, en què es van matricular 2.543 vehicles. Els turismes, camions i camionetes i motocicletes i ciclomotors, han tingut un augment del 35,4%, 25,9% i 17,5% respectivament, mentre que els altres vehicles han tingut una variació negativa del -15,6%. 
 
Els nombres acumulats en els tres primers mesos del 2015, mostren un augment del número de matriculacions del 30,5% respecte als tres primers mesos de l’any 2014. I pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en que es troba el Principat, es constata que les matriculacions de vehicles durant el mes de març presenten una variació mensual positiva del 4,1%. 
Maite Mas comenta, però, que les dades d’aquests turismes matriculats, «no arriben a ser del tot reals, ja que no es pot saber si els vehícles són particulars, d’empreses o si fins i tot són d’exportació, per tant, aquestes dades són molt genèriques i bastant inespecífiques». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT