Els Isards se superen

Andorra guanya Israel en un duel treballat i patit en els darrers instants

Per ALBERT CANES

Els Isards sub-18 celebren un dels dos assajos que ahir van fer. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
Victòria, i de molt de mèrit, és la que van aconseguir ahir els Isards sub-18 davant una de les seleccions més fortes del grup D del Campionat d’Europa, Israel. Els tricolors van mostrar una molt bona actitud durant tot el partit i van demostrar que són un dels candidats més perillosos a ascendir de grup. En el tram final, però, es va haver de patir després d’un desplegament físic molt fort dels israelians, que finalment van saber aturar els Isards. A més a més, el triomf té més mèrit per l’absència del capità de l’equip, Guillem Blanc, que no va poder jugar per unes molèsties que va arrastrar del partit davant Malta.

La selecció nacional va començar amb bon peu el partit, i ja en el minut quatre de joc posaven el 7-0 gràcies a l’assaig de Thibaud Trape, que després va transformar Ian Jammes de manera impecable. Però Israel no va trigar en reaccionar i avisar als Isards que no es tractava d’un altre equip com Malta. Només cinc minut després del primer assaig tricolor, Israel va posar el 7-5, amb un assaig que no va tenir transformació. Els israelians tiraven del seu potencial físic per desestabilitzar la defensa andorrana, la qual va fer un gran treball durant la major part del partit.

Amb aquest resultat s’arribava a la mitja part i en la represa Andorra va sortir endollada, fent la segona marca abans que es complís el segon minut de joc. L’autor de la marca va ser Pere Arajol i, de nou, Ian Jammes completava la transformació per posar encara més distància en el marcador (14-5). L’única badada enb defensa dels tricolors va ser castigada per Israel, que va escurçar les distàncies fent un assaig i assegurant la transformació (14-12). En els darrers instants, els visitants van apretar molt fort i Andorra va patir per contenir-los, però finalment es van imposar en un triomf molt treballat, amb una actitud dels andorrans per emmarcar.

Avui, els Isards s’enfronten a Bòsnia I Hercegovina, l’altre rival més dur de la competició.