PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

249 persones inscrites als programes de la Creu Roja

El 50% dels integrants dels cursos han trobat posteriorment una feina

Per EL PERIÒDIC

Celebració del Dia Internacional de la Creu Roja a Escaldes-Engordany.
Celebració del Dia Internacional de la Creu Roja a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
S’han inscrit un total de 249 persones formades entre els presentats al Servei d’Ocupació, usuaris del programa d’Orientació laboral de la Creu Roja Andorrana i els alumnes del curs Cos de Voluntaris per la Natura. De tots aquests, 88 es van inscriure com ajudants de recepcionistes, 10 com cambreres d’habitacions, 47 com operaris de magatzems i 8 com ajudants de carnisseria. 70 es van apuntar al curs de en prevenció i socors cívics de nivell u i 26 a un curset de com millorar les competències professionals.A més, aproximadament, el 50% d’aquestes persones han pogut trobar posteriorment una feina, la majoria d’ells però, amb treballs de temporades.
Andorra Telecom va donar la quantitat de 8.000€ a la Creu Roja Andorrana per la realització del programa d’orientació laboral.
 
Gràcies a aquesta aportació, la Creu Roja Andorrana continua aquest any amb les formacions ocupacionals donant  continuïtat a les formacions destinades a ocupacions del sector serveis, com és el cas de la formació com a recepcionista en l’àmbit hoteler, però també es seguirà apostant per formacions ocupacionals en les que els usuaris puguin conèixer noves professions, com ha estat el cas d’ajudant de carnisser, o altres professions.
També es vol apropar aquestes formacions a aquells col·lectius més desfavorits per tal de proporcionar-los eines que els permetin apropar-se al món professional.
 
Donem continuïtat també al curs en Prevenció i Socors Cívics nivell 1, afavorint la integració dels coneixements en primers auxilis de tota la població. La voluntat de Creu Roja Andorrana és poder continuar oferint formacions amb continguts realment útils i interessants i incorporant en la mesura del possible una part pràctica per què els alumnes coneguin de primera mà les tasques i funcions que comporten aquell lloc de treball.
 
També, des del programa d’Orientació laboral, s’estan estudiant noves accions possibles per tal d’impulsar i promoure la contractació i incorporació d’aquelles persones amb més vulnerabilitat, a les diferents empreses i negocis del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT