PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Nou programa de detecció precoç de càncer al Pirineu

L’Alt Urgell convidarà a unes 5.300 persones a participar en la iniciativa

Per EL PERIÒDIC

Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.
Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
S’inicia aquest abril el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte (PDPCCR) a la comarca de l’Alt Urgell. En el termini de dos anys, es convidaran 5.360 persones, homes i dones d’entre 50 i 69 anys, de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Seu d’Urgell i l’ABS de l’Alt Urgell Sud, a participar en el programa, s’espera a més, que la participació superi el 70% de les convidades. 
 
El desplegament del programa constitueix un dels objectius del Pla de salut 2011-2015. Durant aquest any, està previst implantar el programa a la Cerdanya, completant així tot el desplegament a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. En el termini de dos anys es convidaran 5.360 persones, homes i dones d’entre 50 i 69 anys, de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Seu d’Urgell i l’ABS de l’Alt Urgell Sud, a participar en el programa i s’espera que la participació superi el 70% de les persones convidades. Els objectius principals del PDPCCR són reduir la mortalitat produïda pels càncers de còlon i recte, així com disminuir la incidència de la malaltia. El desplegament d’aquest programa constitueix un dels objectius del Pla de salut 2011-2015 del Departament de Salut, de potenciar els aspectes preventius, i està adreçat a la població que té més possibilitats de patir aquest tipus de tumors.
 
Gràcies a la prova de detecció de sang oculta en femta, es calcula que es detectaran més de 10 càncers, la majoria dels quals en estadis inicials de la malaltia. A més, la prova ajuda a identificar lesions amb diferents nivells de probabilitat de convertir-se en càncer, que podran ser extirpades i, amb aquesta acció, aconseguir evitar un nombre de noves neoplàsies durant els propers anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT