PUBLICITAT

Andorra la Vella

Doble perill a Saragossa

Un CAI que lluita per conquerir una de les cotitzades places de ‘play-off’ i les decisions arbitrals són per al MoraBanc són les amenaces principals al Príncep Felipe

Per Iván Moure

SChreiner dirigeix un atac del MoraBanc defensat per Llompart, en el partit de la primera volta, el 28 de desembre passat al Poliesportiu.
SChreiner dirigeix un atac del MoraBanc defensat per Llompart, en el partit de la primera volta, el 28 de desembre passat al Poliesportiu. | TONY LARA
Si Joan Peñarroya va insinuar el dimarts passat que del pròxim desplaçament a Saragossa li preocupa el rival i també els àrbitres, ahir Beto Gomes va recolzar les paraules del seu entrenador com també un Thomas Schreiner més tímid alhora de jutjar sobre els col·legiats però en la mateixa sintonia. Així doncs, el parer del vestidor és que el MoraBanc jugarà demà al pavelló Príncep Felipe (20.30 hores) amb una doble amenaça: d’una banda jugar contra un CAI immers en la lluita per entrar al play-off per al títol i de l’altra, les decisions arbitrals.
 
L’aler portuguès, sens pèls a la llengua, va centrar el desavantatge dels tricolors en la seva categoria de novell: «Som un equip nou i no ens respecten. Jo també ho noto a nivell personal per ser debutant a l’ACB. A València es va veure amb cinc faltes que em van xiular i que no havia fet. Són petits detalls en moments importants que marquen la diferència i el partit a Saragossa serà més exigent que el de València perquè ja venen queixant-se de l’arbitratge».
 
El base austríac, de la seva banda, d’entrada va fugir de mullar-se: «No tinc opinió al respecte. Estic content amb ells... Hola àrbitres!», va saludar a la càmera d’ATV. Després, però, se li va escapar allò de les personals i va demanar més picardia: «És important jugar concentrats els 40 minuts, amb intensitat en defensa. En els últims minuts hem de ser més llestos que a València, amb les faltes i tot».
 
El seu respecte s’ha guanyat el CAI només mirant a la classificació. L’equip que dirigeix Joanquín Ruiz ocupa és vuitè o el que és el mateix, està en la frontera que divideix el play-off per al títol amb la zona tranquil·la. És evident, doncs, que tenint el novè, l’Herbalife Gran Canària, amb el mateix bagatge –14 triomfs i 12 derrotes– es tracta d’un equip que arribarà a la cita de demà «ferit» després de la manera en què va caure el cap de setmana passat, tal i com va analitzar Peñarroya. «Guanyava 74-73 a falta de 30 segons per al final i amb possessió a favor contra el Madrid... Això diu molt del rival que ens espera», va conscienciar el tècnic manresà. S’espera un partit d’aquells a camp obert, de molta anotació, o això almenys és el que s’espera que busqui el CAI, en contra del que espera el MoraBanc Betinho: «Nosaltres preferim un partit més controlat, sense tants punts, però sobretot amb sintonia entre el joc interior i l’exterior. Hem entrenat molt bé aquesta setmana, arribem bé d’ànims perquè a València vam jugar bé malgrat perdre i anem a guanyar».
 
DINÀMIQUES DIFERENTS

Amb tot, es troben dos equips amb inèrcies ben diferents. El conjunt aragonès arriba en un moment en què no és tan temible com reflecteix la classificació, ja que acumula tres derrotes en els darrers quatre partits amb una mitja anotadora de 70 punts per cada un; el MoraBanc per contra, ha guanyat tres dels últims quatre amb una mitjana anotadora de 84,3 punts per partit. També val a dir que el pavelló Príncep Felipe no és cap garantia de victòria per als de Ruiz, que ha guanyat 7 dels 13 partits davant del seu públic, els mateixos que a domicili. La premissa, doncs, és clara: el MoraBanc no té res a perdre davant un rival de la part alta i arriba en un moment en què guanyar és més possible que mai.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT