No hi ha qui els aturi

Un altre gran partit dels Isards sub-18 els dóna la tercera victòria amb una nova exhibició de joc en equip

Per ALBERT CANES

Un jugador bosnià intenta aturar els jugadors d’Andorra. FOTO: TONY LARA
Un jugador bosnià intenta aturar els jugadors d’Andorra. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
La selecció sub-18 va tornar a donar una demostració de l’actitud que s‘ha de tenir damunt un camp de rugbi. Els petits Isards no van deixar de treballar en tots els aspectes del joc durant el 34 minuts de partit i es van emportar la tercera victòria en el Campionat d’Europa, aquesta vegada davant Bòsnia i Hercegovina per 16-10. De moment, però, els tricolors no són matemàticament campions de grup ja que han de vèncer davant la selecció de Bulgària, que de moment tampoc ha perdut cap dels dos patits que ha fet.

El partit d’ahir es presentava de màxima dificultat per als Isards ja que s’enfrontaven a la selecció que havia tombat Israel, amb qui Andorra va patir més del compte. Però els Isards no van trigar res a en sumar els primers punts del partit. Abans del minut dos, els Isards van recuperar la pilota i Bòsnia va cometre una penalitat, la qual Ian Jammes va completar sense problemes i deixava el 3-0 en el marcador. Però Andorra va seguir deixant-se la pell en el camp i no va trigar gaire en tenir el control de la pilota de nou. L’expulsió d’un jugador bosnià la va aprofitar el conjunt tricolor per fer el primer assaig en una gran acció de Maxime Bony, però malhuardament, Jammes no va estar encertat en aquesta acció. Abans del descans, Bòsnia va escurçar distàncies en el marcador transformant un cop de càstig i deixava el 8-3 en el marcador.

Novament, Andorra va sortir a l’atac i donant-ho tot a la segona meitat del matx. En el minut dos de la represa Guillem Vives va completar un xut a pals d’aquells complicats de manera molt efectiva i posava a més d’un assaig de distància als de Bòsnia (11-3).

El partit es va anar escalfant poc a poc i els jugadors visitants es van començar a posar nerviosos, la qual cosa els va portar a cometre errors no forçats, i els tricolors ho van aprofitar molt bé. Bruno Comas va treure profit d’una errada d’un jugador bosnià a la zona de marca i va completar el segon assaig andorrà, que malhauradament Jammes no va rematar amb la transformació. Quan quedaven menys de 10 minuts per al final del partit, la distància en el marcador ja era considerable, tot i que res estava decidit (16-3). I així ho volia demostrar la selecció de Bòsnia, que es va refer del fort domini que estava tenint Andorra i en una acció impecable i treballada va fer el seu primer i únic assaig en el partit, que va completar amb la transformació (16-10). En els darrers instants, Andorra va defensar de meravella per no haver de tornar a patir com ho va fer amb Israel, i va deixar sense opcions a Bòsnia.

El resultat final de 16-11 manté Andorra com a primer classificat i és a només un triomf de pujar de categoria. Avui, els Isards podran descansar i demà s’ho juguen tot davant Bulgària, si no falla en el seu matx d’avui davant Bòsnia.