PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Nick’ arriba al Principat després de rebre un premi

S’estrena als cinemes de l’illa Carlemany el film produït 100% a Andorra

Per I.M.C

Els actors de ‘Nick’ al costat del cartell durant la presentació a Anyós Park.
Els actors de ‘Nick’ al costat del cartell durant la presentació a Anyós Park. | ÀLEX LARA
La pel·lícula rodada íntegrament al Principat, dirigida pel lleidatà Josep Pozo i protagonitzada per Cooper Crafar –fill de neozelandesos però veí d’Anyós–, Nick, s’estrena avui, per fi, als cinemes Illa Carlemany per al públic general, després de que ahir es celebrés una primera projecció per als patrocinadors i col·laboradors. La primera pel·lícula produïda 100% al Principat es va enregistrar durant el mes d’abril a Ordino, l’Aldosa i la Massana. A Crafar l’acompanyen actors com Molly Malcolm (El maquinista), Melinna Matthews (Mama) o Timothy Gibbs (11-11-11). A més, compta amb la coproducció espanyola de Bamf Producciones i amb la col·laboració del Centre Audiovisual Lleidetà Magical Media. L’estrena serà en versió original (anglès) subtitulada en castellà.
 
Tot i que el film produït per Imminent Productions –productora establerta a Ordino i capitanejada pel mateix Pozo– ja compta amb un ampli recorregut en festivals internacionals, es tracta del salt a les pantalles per al gran públic. Amb un pressupost de 400.000 euros, lluny de les grans superproduccions «però viable» segons la productora, Nick ha obtingut recentment el premi a la millor fotografia al Festival Internacional de Noida (Índia) i és previst que es presenti a altres certàmens com el Festival Internacional de Pielagos de Cantàbria o el de Sanford,als Estats Units. A més, també ha entrat en la selecció oficial de Premis de Cinema i Vídeo Internacional de Toronto (Canadà). Pozo, amb el seu primer film de ficció, va aconseguir a més un acord amb la distribuïdora Montecristo Internacional de Nova York per a fer-la arribar arreu. 
 
Sinopsi / Margret és oficial de Policia en un petit poble d’un país on mai passa res. La seva vida transcorre en perfecta monotonia, i és feliç atenent els trivials problemes de la seva reduïda població. Però la seva vida es veu alterada quan rep una trucada des dels serveis socials d’un col·legi privat a Londres. Nick, el seu germanastre de quinze anys ha estat expulsat, i sent l’únic familiar que li queda en vida ha de fer-se càrrec d’ell. L’endemà d’arribar al poble Nick confessa a Margret que ha estat testimoni d’un assassinat, i jura que ho ha captat tot en unes fotografies que hauran de ser revelades. Per a sorpresa de tots dos, en revelar-se aquestes fotos descobreixen que no hi ha el menor indici de cap crim. L’assassí, simplement no apareix en elles. Nick ha començat la seva nova vida amb mal peu, avergonyint a la seva germana, qui li acusa de tenir un excés d’imaginació. Margret decideix demanar ajudar a Amber, la seva millor amiga, professora d’equitació amb gran capacitat per psicoanalitzar a la gent. Però Nick pren la determinació d’atrapar per si mateix a l’assassí, encara que això impliqui posar en risc la seva pròpia vida. 

Mad Max i Blade Runner s’afegeixen al cicle de clàssics

El gerent del cinemes illa Carlemany, Jordi Torres, va confirmar a EL PERIÒDIC que dins del cicle de cinema clàssic en versió original que començarà aquest mes amb Alien i 2001: odissea a l’espai s’hi sumen Mad Max i Blade Runner, tot i que encara queden detalls per tancar. La primera, de l’australià George Miller estrenada l’any 1979, tracta sobre un policia encarregat de vigilar una autopista en un futur posnuclear que se les haurà de veure amb uns vàndals després de matar-ne al líder. La segona és un autèntic clàssic que representa el gran èxit de Ridley Scott, també ambientada en el futur i amb la ciència ficció com a gènere. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT