PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En marxa el pla per eradicar plagues

Les parròquies de les Valls adjudicaran el control i exterminació de rosegadors, insectes i coloms

Per El Periòdic

Un grup de coloms sobrevola una reixa de les parròquies altes.
Un grup de coloms sobrevola una reixa de les parròquies altes. | Tony Lara
Les parròquies d’Ordino i la Massana van obrir, mitjançant el Butlletí Oficial, sengles concursos per adjudicar el control, seguiment i eradicació de plagues urbanes. Els edictes es publiquen per cercar les empreses amb què es tancarà un contracte bianual –prorrogable, un cop finalitzat, a dos anys més–, que els atorgarà la potestat de mantenir aquestes viles lliures de rosegadors, coloms i insectes.
 
El projecte de la Massana consistirà en desratitzar la parròquia, així com prevenir una excessiva proliferació d’abelles amb l’arribada de la primavera i l’inici de les pol·linitzacions. Ordino, per la seva banda, cerca una empresa que s’encarregui de reduir el nombre de colònies de coloms instaurats a la parròquia. Segons s’explica des del departament de mediambient, aquesta descens de la població de coloms es faria mitjançant la seva alimentació: amb el menjar se’ls donaria productes propis per a l’esterilització d’aquestes aus i, per tant, el descens de la població.
 
Per assolir tals objectius, les empreses hauran de realitzar una prèvia inspecció amb què es pugui estipular el millor programa de control de les plagues, un projecte al que s’haurà de donar una continuïtat de dos anys. Els mètodes de prevenció compten amb correctius com les trampes, ceps o adhesius per a les rates, per exemple, o els químics tradicionals per a les abelles. 
 
Si bé habitualment aquests programes solien incloure el control dels gats del carrer, actualment el programa s’impulsa a nivell nacional,encarregant-se el Govern del conveni amb Laika.
 
En ambdós casos, les persones o empreses interessades s’hauran d’adreçar a les respectives cases comunes per adquirir els plecs de bases que s’hauran d’entregar per concòrrer a aquestes feines.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT