PUBLICITAT

Andorra la Vella

Contes ‘made in’ Andorra

‘Alarma a la granja’ i ‘Entre pans’ són les apostes de l’editorial andorrana per potenciar el plaer de la lectura entre els més menuts

Per IMAR MARTÍNEZ

Font, Grau i López durant la presentació dels contes, ahir.
Font, Grau i López durant la presentació dels contes, ahir. | EL PERIÒDIC
La literatura infantil del país compta des d’ahir amb dues noves obres publicades per Editorial Andorra. Alarma a la granja, d’Alícia Gómez amb il·lustracions de Roser Font, i Entre pans, de Jèssica Grau i Olga López, són d’aquells contes per a nens destinats a educar en valors i a fer més fàcil la feina dels pares abans d’allitar als petits de la casa. És l’estrena en aquest món per a les autores i il·lustradores de les dues obres, i l’editorial ha fet una tirada de 500 exemplars de cadascuna d’elles que ja es venen a les biblioteques andorranes i a Catalunya gràcies a la llibreria Altaïr. 
Els dos contes estan pensants per als més petits, dels 0 als 6 anys, tot i que tal i com van explicar les autores «poden ser una bona eina per als infants de primer cicle com a inici en el món de la lectura». A més, la lletra de pal –majúscules– amb què es narren les dues històries facilitat la tasca pedagògica.
 
Tal i com va explicar la il·lustradora Roser Font, Alerta a la granja narra la història d’un gall que no pot cantar i, per tant, no pot despertar a la resta de la granja. Per aquest motiu s’ajunten tots els animals que hi viuen per trobar-hi una solució, perquè «amb un treball cooperatiu és més fàcil trobar la resposta al problema». Font va confessar que il·lustrar va ser un procés llarg perquè era la primera vegada que ho feia per a nens. Tot i això, va explicar també que va ser molt fàcil entendre’s amb Gómez encara que no havien treballat juntes abans, i que «ha sigut molt enriquidor». Font va definir els seus dibuixos com «clàssics,senzills i fets amb aquarel·la». 
 
Per la seva part, Grau i López van explicar que la idea va sorgir després de treballar juntes en una escola de Manresa on «el 80% dels alumnes eren immigrants», fet que les va portar a voler conscienciar «sobre la integració i la diversitat a l’aula». Per aquest motiu van crear Entre pans, un conte on els protagonistes són quatre pans de varietats diferents on cadascun ve d’un indret diferent i té unes característiques pròpies, però junts es complimenten.Les il·lustracions de  López juguen amb la fotografia per crear els collage amb uns pans on es diferència la textura de cadascun i faciliten al nen poder reconèixer-los. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT