PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Institut dels Drets Humans, en guàrdia per la llei BPA

L’entitat estudia indicis de retroactivitat que suposen inseguretat jurídica

Per EL PERIÒDIC

La presidenta de l’IDHA, Elisa Muxella, en una entrevista.
La presidenta de l’IDHA, Elisa Muxella, en una entrevista. | EL PERIÒDIC
L’Institut dels Drets Humans d’Andorra (IDHA) està preocupat pels indicis de retroactivitat que ha detectat en la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració d’entitats bancàries aprovadala setmana passsada al Consell General.

La presidenta de l’IDHA, Elisa Muxella, va explicar ahir que encara estan analitzant la llei en profunditat per constatar si aquests indicis són certs i va advertie que, en cas que finalment es confirmin, remetran la informació als coprínceps perquè decideixin si s’ha d’impugnar la llei.

L’anomenada llei BPA es va aprovar amb els vots a favor de tots els consellers generals excepte els de Socialdemocràcia i Progrés. Durant el debat, el conseller Víctor Naudi ja va manifestar dubtes sobre la constitucionalitat del text a causa de la disposició que segons ell «vol eximir de responsabilitats els administradors de l’INAF».

La presidenta de l’IDHA argumenta que «si s’actua en funció d’una legislació, quan es canvia no pot tenir efectes sobre el que ja s’ha fet» i considera que la retroactivitat comporta «inseguretat jurídica» per a tota la ciutadania. Muxella afirma que el text és fruit d’un procés «terratrèmol» en què s’ha actuat de manera precipitada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT