PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Maria Cosan visitarà Washington el 14 i 15 d’abril

Xavier Cornella (ABA) afirma que BPA «tenia un nivell de tolerància més alt»

Per R. MORA

Maria Cosan.
Maria Cosan. | TONY LARA
la directora de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Maria Cosan, visitarà Washington (Estats Units) la pròxima setmana (dies 14 i 15) per seguir de ben a prop les evolucions de l’afer BPA i continuar amb la tasca per intentar reflotar la situació creada des de la intervenció establerta el passat 10 de març. Ho farà dies després que el president de l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA), Xavier Cornella, alhora director general de Crèdit Andorrà, hagi manifestat al periòdic The New York Times que Banca Privada d’Andorra «tenia un nivell de tolerància al risc més alt que la resta del sector».

Mentre Cosan visitarà Washington per supervisar com estan funcionant els contactes amb la FinCEN, la premsa nord-americana es feia ressò d’unes paraules de Cornella en un article en un dels periòdics amb més tirada dels Estats Units, on també hi participava Oriol Ribas, vicepresident d’Andbank, i que també assegurava que BPA és «un banc que sempre s’ha vist aquí com que tenia valors morals més baixos». Mentrestant, a Andorra, el Govern continua demanant la unitat per lluitar contra l’afer BPA.

Reunió ahir amb el ministre Cinca / Els representants dels treballadors es van reunir ahir amb Jordi Cinca, ministre de Finances. Durant la trobada es va mantenir una conversa cordial en què el representant del Govern i els dels treballadors van posar sobre la taula les actuacions que estan fent-se en l’actualitat, tot i que tot plegat només va servir per fer una «reunió de seguiment», segons va afirmar ahir Xavier Sendra. Així mateix, i tot i que no es va concretar una data, sí s’espera que aquests trobades siguin regulars. En els pròxims dies també hi haurà un nou cara a cara amb el cap de Govern, Toni Martí.

Recurs d'alçada per Banco Madrid / Ausbanc Abogados (Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris) ha presentat un recurs d’alçada per la intervenció i posterior liquidació de Banco Madrid, segons la resolució del Banco de España del passat 10 de març. Ho farà, segons afirma en un comunicat, «en defensa dels interessos dels consumidors, tant persones físiques com persones jurídiques». Així mateix, el president d’aquesta associació de caràcter privat va mostrar la seva preocupació davant del governador del Banco de España, Luis Linde, per les formes en què s’ha procedit amb Banco Madrid.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT