PUBLICITAT

Andorra la Vella

De 0 a 99 en només quatre mesos

Els Mundials d’Andorra 2015 voregen el centenar d’inscrits i espera arribar als 200

Per Iván Moure

El president de l’AAVA, Lluís Dejuan, al Museu de la Moto de Canillo.
El president de l’AAVA, Lluís Dejuan, al Museu de la Moto de Canillo. | AAVA
Les inscripcions per als Mundials d’Andorra 2015 de motos antigues van com un tir. Fa tan sols quatre mesos que es van obrir les inscripcions i l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) ja ha superat el centenar de demandes amb acompanyants inclosos, de les qual 99 ja estan confirmades justament des d’ahir al matí. 65 dels apuntats són de participants.
 
L’entitat que presideix Lluís Dejuan espera arribar almenys als 200, dels quals 130 serien de moteros, sense descartar-ne una xifra superior, tenint en compte que fins el 15 de juny no es tancaran inscripcions i que el ritme està sent fantàstic. S’han apuntant d’Alemanya, Suïssa, Anglaterra, Itàlia, República Txeca, Eslovènia i fins i tot de Grècia, amb tres valents que vindran per carretera amb motos dels anys 30. 3.065 quilòmetres hauran de recórrer de capital a capital.
Una joia del 1927
 
De models n’hi haurà de tota mena. Per exemple un dels grecs portarà una BMW R50 del 1964, un alemnay portarà una Zundapp KS600 German Wehrmacht, o el que és el mateix, de l’exèrcit germànic a la Segona Guerra Mundial, registrada del 1938 i amb sidecar inclós, un suís porta una Triumph Bonevill del 1968, dos italians porten una Guzzi Falcone Corazzieri del 1959 i una Ariel 350 W/NG del 1943, i un eslovè durà una Terrot HSST KP S7 90 del 1927, la més vella de les 65 confirmades. La joia de la corona, però, serà una Henry Capel Lofft Holden que no vindrà de cap país estranger perquè és d’Andorra i tampoc farà el Mundial, sinó que estarà exposat en la Illa Carlemany, un dels patrocinadors de pes juntament amb el Govern, Comuns, Andorra Turisme, l’Automòbil Club d’Andorra o la Penya Motorista l’Esquirol.
 
Aquesta, com moltes altres, serà una de les accions culturals que té prevista l’AAVA, entitat que promou per sobre de tot la labor cultural d’ensenyar i compartir amb tothom el que consideren que és un patrimoni del món del motor. Peces úniques que enriqueixen culturalment tant com les visites programades al Mundial al Museu de la Moto de Canillo o a la Casa d’Areny-Plandolit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT