PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Una pàgina web per reservar hora per a la Marató de sang

La jornada combinarà les extraccions amb un programa d’activitats socioculturals a la capital

Per EL PERIÒDIC

Donants de sang durant una col·lecta de la Creu Roja als locals de l’entitat a la parròquia d’Andorra la Vella.
Donants de sang durant una col·lecta de la Creu Roja als locals de l’entitat a la parròquia d’Andorra la Vella. | Tony Lara
Des d’avui es pot reservar hora per fer la donació de sang durant la marató que tindrà lloc el pròxim 24 d’abril. La reserva d’hora es pot realitzar a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat. En aquest enllaç els donants es podran descarregar els formularis que cal omplir per fer l’extracció. Creu Roja Andorrana recomana portar els formularis impresos i omplerts per estalviar-se temps al moment de donar sang. A més, també es poden aconseguir a les oficines de la Creu Roja Andorrana, al carrer Prat de la Creu, 22.

L’entitat Creu Roja Andorrana organitza el pròxim 24 d’abril, amb el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la primera Marató de donants de sang d’Andorra. Una jornada en què es combinaran les extraccions amb múltiples activitats socioculturals per intentar implicar el màxim d’entitats de la capital i de la resta de parròquies.

La Marató se celebrarà a la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal, sota el conjunt escultòric Set poetes, de Jaume Plensa. La jornada s’iniciarà a les deu del matí i s’allargarà fins a les deu de la nit, de manera ininterrompuda.

Diverses entitats culturals i esportives ja han confirmat la seva participació a la Marató amb exhibicions musicals, de ball i esportives. També hi ha empreses que s’han compromès a col· laborar fomentant entre els seus treballadors que vagin a donar sang en horari laboral, com és el cas del Grup Assegur.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, estar bé de salut i no haver donat sang en els últims dos mesos. No s’hi pot anar en dejú, sinó que cal haver fet prèviament un àpat normal. Les dones només poden fer tres donacions a l’any i els homes en poden fer quatre. Qualsevol dubte es pot consultar a l’adreça electrònica [email protected].

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT