La Copa d’Andorra, per a Albós i Fargues

Solé i Orgué guanyen l’última prova, la Cronoescalada Grandvalira

Per JOAN JOSEP BLASCO

Maria Fargues, en la Cronoescalada Grandvalira.
Maria Fargues, en la Cronoescalada Grandvalira. | FAM
Al mes d’abril la Copa d’Andorra mai havia conclòs. El final es va allargar en el calendari per la suspensió en el seu dia a causa del mal temps de la Cronosescalada Grandvalira, que es va poder disputar ahir. Els campions de la competició nacional són qui sortien com a favorits abans d’aquesta darrera cita, David Albós i Maria Fargues.

La prova va comptar amb una quarantena de participants. El recorregut tenia un desnivell de 500 metres. En categoria masculina el guanyador va ser Jordi Solé, que va imprimir un temps de 22.37,714 minuts. La segona plaça la va ocupar Joan Albós amb 22.45,299 i la tercera el seu germà David amb 23.02,299. En fèmines es va imposar la catalana Laura Orgué, amb un registre de 22.58,879. La van seguir Fargues (27.32,866) i Pilar Quesada (31.40,716).

De les vuit proves de que constava el calendari de la Copa d’Andorra, es tenien en compte els cinc millors resultats per establir la classificació final. David Albós es corona com a campió amb un total de 365 punts. La segona plaça és per a Joan Albós (326) i la tercera per a Xavi Areny (306). En noies Fargues es proclama guanyadora amb un acumulat de 426. La van acompanyar al podi Quesada (366) i Carolina Poussier (322). En júnior el campions són Marc Font i Judith Casado, en cadet Sergi Casabella i Julia Massagué, i en veterà Marc Calbet i Michele Lodge.

El títol serveix per al petit dels Albós per «acabar una temporada en la que estic molt content de com m’han anat les coses. Ha estat força complerta, amb els resultats obtinguts en els Mundials i la Pierra Menta», assenyala el corredor, exposant que assolir els resultats obtinguts aquest curs «anys enrera hagués estat impensable. És un esport que no practico des de fa massa anys i estic molt satisfet de com estic progressant». En la Copa d’Andorra ha demostrat ser el més regular. El millor resultat el va aconseguir en la Tomba a la Coma, on va concloure en la segona posició. Ara pensa en la campanya d’estiu sobre la biciletra, i després prepararà la d’hivern, on hi té posades expectatives: «Tinc moltes ganes de començar la pròxima temporada, perquè tinc pensat dedicar-me més a l’esquí de muntanya, sense deixar el ciclisme». La seva continuïtat a l’equip nacional d’esquí de muntanya està garantida.