PUBLICITAT

Es preveu reobrir l’aparcament dels Pouets pel proper gener del 2016

L’edifici es va tancar al 2008 per suposar un cost excessiu al Comú

Aparcament dels Pouets
Aparcament dels Pouets | Álex Lara
El Comú d’Andorra la Vella ha aprovat per unanimitat l’adjudicació de les obres de l’aparcament dels Pouets. Aquest portava set anys tancat  perquè suposava un cost massa elevat per la parròquia. Les noves obres s’han atorgat a l’empresa Dionisi SLU, que s’ha compromès a obrir les instal·lacions abans del gener del proper any. 

Aquestes obres tindran una inversió de 1.250.000 euros que correran a càrrec de l’empresa adjudicatària, a més, aquesta haurà de dipositar una fiança del 5% abans d’iniciar el projecte. Dionisi SLU, però, per sorpresa i gratitud del comú,  s’ha mostrat molt interessada en començar les actuacions el més aviat possible. L’aparcament comptarà amb les mateixes 220 places de les que disposava i la concessió de les instal·lacions a l’empresa serà per a uns 25 anys. 
El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha assegurat que estan molt contents que «per fi es pugui donar aquest servei a la zona de la plaça Guillemó». Per la seva banda, la consellera del PS, Dolors Carmona, ha criticat que «s’hagi inclòs aquest punt a l’ordre del dia a última hora i no ens hagin deixat compartir la notícia», tot i que ha desitjat que doni els seus fruits i el Comú en surti beneficiat. Per la seva banda, el conseller d’SDP, Jordi Vila, ho ha qualificat de «bona nova» però ha reivindicat que «si s’està treballant en el tema des del mes de gener, han tingut molts dies per comunicar-ho a l’oposició».
 
Altres aprovacions / D’altra banda, s’ha aprovat també, la realització dels treballs de reforç estructural i adequació arquitectònica al Centre Esportiu dels Serradells, del recinte i la coberta de les piscines. Entre d’altres comeses, es farà un revestiment de la piscina, es canviarà el sostre i els panells acústics de la piscina. Per dur a terme les obres, Minguillón comenta que s’hauran de tancar les piscines del Serradells durant mínim tres mesos. Tot i que per suplir  aquesta clausura, Les parròquies d’Ordino i Sant Julià han arribat a un acord amb el comú per cobrir el tancament. Es preveu que les obres costin poc més d’un milió d’euros. 
A més, El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha aprovat la proposta de concurs nacional per adjudicar els treballs de prolongació del col·lector del reguer de Santa Coloma, el plec de bases i la publicació al BOPA de l’edicte corresponent.
El cònsol menor, Eron Estany, ha explicat que ja s’ha fet una primera intervenció «perquè en època d’intenses pluges es produeixen greus problemes». En aquest sentit, la consellera de la minoria pel Partit Socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha demanat una «solució urgent perquè la gent de Santa Coloma mereix una resposta».
Estany ha explicat, també, que ara s’inicia una fase de licitació i de contractació, «calculo que si tot va bé, en un període d’entre 4 i 5 mesos hauria d’estar solucionat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT