PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La permanència a l’ACB es decideix les jornades 29 i 31

Tots els rivals directes que lluiten per no baixar s’enfronten entre ells en aquests dos caps de setmana

Per ALBERT CANES

Jawai discuteix amb l’àrbitre i Panko en el partit del MoraBanc contra el Montakit Fuenlabrada. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN
Jawai discuteix amb l’àrbitre i Panko en el partit del MoraBanc contra el Montakit Fuenlabrada. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN | ACB MEDIA / A. MARTÍN
No s’ha de donar res per fet fins el darrer partit de la temporada, però les jornades 29, la que es juga aquest cap de setmana --divendres per al MoraBanc Andorra-- i la jornada 31 seran les que determinaran quins seran els equips que acabaran, molt probablement, en la zona de descens a final de temporada. Això és degut a que hi ha tres enfrontaments entre rivals directes, que  marcaran quins seran els equips que podran gaudir i quins seran els que s’enfonsin al pou del descens.
 
El MoraBanc rep divendres al Movistar Estudiantes, que tot i que està lleugerament per sobre de la resta dels cinc equips que estan a sota, encara no ha assegurat la permanència, per la qual cosa la intentaran lligar al Poliesportiu. Aquest és el partit que menys canvis portarà en la taula, però els de Joan Peñarroya necessiten el triomf per no tornar a una dinàmica negativa. Aquest mateix cap de setmana hi ha dos altres partits que alçaran uns i enfonsarà els altres de manera quasi definitiva. El Sevilla visita la pista de La Bruixa d’Or dissabte, i el Guipúscoa rebrà diumenge al cuer de la lliga, el Montakit Fuenlabrada. El calendari assegura que el que va succeir aquesta passada jornada, en la qual els sis de la cua van perdre, no torni a passar. Per la qual cosa, es produiran canvis a la part baixa amb tota seguretat. Tot i això, el MoraBanc té assegurat no finalitzar la jornada en les posicions de descens, passi el que passi al Poliesportiu d’Andorra i al Nou Congost, gràcies al bàsquet average favorable respecte el Sevilla i el Manresa. A més a més, una victòria davant l’Estudiantes deixaria la zona de descens a dos partits. 
 
Però aquesta jornada no és l’única amb aquest grau de transcendència per als cinc equips que protagonitzen la lluita per la permanència a l’ACB aquesta temporada. El primer cap de setmana del mes de maig es juga la 31a cita del calendari per a tots els equips, en la qual hi ha dos enfrontaments claus en la lluita per la permanència. El MoraBanc rep al Sevilla, mentre que el Fuenlabrada viatjarà al Nou Congost per enfrontar-se a la Bruixa d’Or. Serà una jornada més en què hi ha la seguretat que dos equips sumaran i dos altres no ho faran. Mentrestant, per la seva banda, el Guipúscoa tindrà una jornada més tranquil·la rebent l’Iberostar Tenerife. 
 
El director general del BC MoraBanc, Francesc Solana, és conscient de la importància que tenen aquestes dues jornades en el desenllaç final de la temporada: «Són partits determinants perquè hi ha tres equips que sumaran i nosaltres hem de ser un dels que ho faci. Queden només sis jornades i és un tram molt decisiu de la temporada». 
 
Tres victòries per a la salvació

Tot i la transcendència que comporta guanyar o perdre els sis partits que queden, una derrota per al MoraBanc aquest divendres no seria del tot decisiva per al conjunt andorrà, segons el director general. «Si guanyem ens anirà molt bé, però si perdem estarem en una situació que tampoc és definitiva. Comptem que juguem a casa contra un rival que tampoc es pot despistar perquè amb onze victòries no estàs salvat. Per mi la permanència està en les dotze victòries. És cert que l’Estudiantes és el que té més avantatge, però ha de seguir sumant», comenta Solana. Així doncs, si es compleixen les previsions del director general, els tricolors haurien de sumar tres triomfs en els sis duels que resten. Per tant, com s’ha explicat durant tota la temporada, guanyant els partits de casa es compliria l’objectiu principal. 
 
Però el MoraBanc també es permet el luxe de mirar cap amunt. Amb el Guipúscoa empatat en derrotes i victòries, Solana no amaga que també es fixen cap a la catorzena posició: «És evident que mirem amunt també. Si et pares a veure la dinàmica que té el Guipúscoa veus que fa temps que no sumen, i això compta». Parlant de dinàmiques, Solana considera que la que porta el BCA és l’òptima per poder assolir l’objectiu de la permanència: «La trajectòria que portem convida a ser el màxim competitius. Els partits de casa són realment importants i hem de mirar sumar com sigui. El que més m’agrada és que juguem a casa partits importants».
 
Tot i això, Solana accepta que encara pateix per la salvació. «Sí que sofreixo, des de la primera jornada. Sabíem que el primer any seria molt complicat. Tot i això, estem entrant a la ultima fase de la temporada amb la sensació de tenir un equip sòlid», accepta Solana, que afegeix que és «optimista en què l’equip es salvarà perquè hi sóc a dins, treballo al club i estem fent la feina bé». 
 
L’aposta del descens 

El director del MoraBanc posa al Fuenlabrada i al Sevilla en la seva travessa d’equips que ocuparan les posicions de descens a final de temporada: «El Fuenlabrada ho hauria de fer molt bé, però sé que lluitaran fins al final. M’agradaria, per la feina que està fent, que el Manresa se salvés. La meva aposta seria el Sevilla i Fuenlabrada, però en aquestes circumstàncies el que més m’importa és pensar en nosaltres i no en els altres».
PUBLICITAT
PUBLICITAT