PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Torna la Fira de Primavera amb un tribut a Escobar i Marifé de Triana

Sant Julià acull el proper cap de setmana una trobada andalusa

Per MARISA DA COSTA

Francisco Amat i Montserrat Gil, a la presentació de la Fira primaveral.
Francisco Amat i Montserrat Gil, a la presentació de la Fira primaveral. | ana/ M.C.
Santu Julià de Lòria torna a vestir-se de verd, blanc i primavera, emblemes andalusos per excel·lència amb què el proper cap de setmana, del divendres 17 d’abril fins diumenge, acollirà un any més un esdeveniment on la cultura del sud impregnarà els carrers de la parròquia: la Fira de la Primavera, la versió andorrana de la coneguda Feria de Abril.
 
La festa s’allargarà fins el dissabte 25, quan el Centre Cultural i de Congressos Lauredià servirà d’escenari per rendir tribut a Manolo Escobar i Marifé de Triana, figures que van marcar el món de la copla.
En vista de l’èxit obtingut la darrera edició, el Comú lauredià ha tornat a emprendre la col·laboració amb l’Associació Sociocultural Al-Andalus per organitzar la Fira de Primavera, trobada desenvolupada en quatre jornades en què cultura, passant per gastronomia i folklore, protagonitzaran les propostes de lleure de la vila fronterera.
 
L’encesa de l’enllumenat, que tindrà lloc cap a dos quarts de nou del vespre de divendres, donarà el tret de sortida a les actuacions musicals, animació als carrers i a l’oferiment, a preus assequibles, de plats típics andalusos. El president de l’agrupació andalusa andorrana, Francisco Amat, va destacar durant la presentació de l’acte l’optimització horària realitzada respecte de la darrera edició, així com la «professionalització del tapeo» i tot el relacionat amb la restauració. Els assistents podran gaudir-ne a xifres mòdiques: una canya, acompanyada d’alguna delícia salada, sortirà al preu d’1,5 euros. Un plat de pescaíto frito, només valdrà tres euros.
 
A més de l’actuació dels cors Rocieros, concurs de Sevillanes i diversos actes religiosos típics, s’exposaran fotos històriques de la Fira d’Abril típica de la zona. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT