PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guillem Colell esdevé el primer andorrà en assolir un 8b+

L’escalador va assolir el repte a la via ‘saltimbankis’ de Fígols

Per EL PERIÒDIC

Guillem Colell en un dels entrenaments a la localitat de Fígols. FOTO: FAM
Guillem Colell en un dels entrenaments a la localitat de Fígols. FOTO: FAM | FAM
Guillem Colell ha assolit una fita que cap altre andorrà ha pogut fer mai abans: ascendir una via de dificultat 8b+. Ho va fer el passat 2 d’abril a la localitat catalana de Fígols, a la zona dels Tres Ponts. La via en la qual va poder aconseguir la fita va ser la saltimbankis. El mèrit del que ha aconseguit augmenta sabent que Colell ho ha realitzat amb només 19 anys. «És un objectiu personal que m’havia posat per pujar de nivell. És una via de força dificultat i la vaig aconseguir fer el segon dia» va declarar Colell. 
 
El seu entrenador, Eduard Martín, va lloar la fita de l’escalador del Principat per la dificultat que comporta la saltimbankis, que compta amb 30m de llargada. «La zona mitjana es la més complexa. Es tracta d’una secció de bloc concentrada en una petita secció de la via. Són vuit moviments molt explosius», va explicar Martín. 
 
Així doncs, Colell afegeix un altre fita a la seva jove carrera com a escalador, entre les quals hi ha la tercera posició en el Campionat d’Espanya en escalada de dificultat sub-20. Aquest any, Colell ha canviat de disciplina i s’ha marcat l’objectiu d’assolir un bon resultat en la Copa d’Espanya de búlder, disciplina en la qual ocupa el 21è lloc del rànquing de competidors d’èlit mundial. «Sempre hi ha hagut un nivell molt alt a Espanya, d’on han sortit molts campions del món. Finalitzar a la meitat del primer seria molt», va comentar Martín, que va seguir lloant el seu escalador: «Ara és quan ha agafat el millor estat de forma. El que està fent és espectacular». 
 
Colell té pensat participar a la Copa d’Andorra a l’estiu i seguir marcant-se reptes similars mentre espera que la Copa d’Espanya es reprengui al novembre. «Intentaré sortir amb bona forma de les competicions de l’estiu i potser provaré algun altre via de dificultat 8b+», va explicar Colell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT