PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern aprova una quota general amb 320 autoritzacions

L’objectiu del Departament d’Immigració és privilegiar l’accés als llocs de feina a andorrans i residents

Per IVÁN ÁLVAREZ

Un operari treballa en una construcció, en una imatge d'arxiu.
Un operari treballa en una construcció, en una imatge d'arxiu. | ÀLEX LARA
El Consell de Ministres va aprovar ahir una quota general amb 320 d’autoritzacions de residència i treball i d’autoritzacions de treball fronterer amb un límit que el marca el 31 d’octubre del 2015. El Departament d’Immigració ha optat, finalment, per una quota reduïda de 320 treballadors, idèntica a l’aprovada ara fa un any i amb l’objectiu de privilegiar l’accés als llocs de treball dels andorrans. El portaveu del Govern, Jordi Cinca,va recordar que és «la mateixa xifra reduïda que l’any passat perquè hi ha un nombre significatiu de persones sense feina i el que varia és el repartiment per especialitats a partir de l’experiència obtinguda amb les darreres quotes».

D’aquesta manera, l’executiu seguirà donant prioritat als andorrans i residents a l’hora d’ocupar un lloc de treball i, a més, tenint en compte la necessitat del sector turístic de proporcionar un servei al turisme de parla russa es regularitza la situació d’immigració de les persones que ja es van acollir als reglaments de quota especial de temporada de l’octubre del 2014.

Emissió del deute públic/ El Consell de Ministres també va resoldre la subhasta d’emissió de deute públic de 100 milions d’euros en la modalitat de bons. Cinca va mostrar-se força satisfet i va destacar que «gaudim de la confiança dels inversors que veuen que és una inversió segura i amb bona rendibilitat». El portaveu va afirmar que s’han sol ·licitat un total de 134.220.000 d’euros, de manera que, en la mateixa línia que en operacions anteriors, han hagut de procedir a la subhasta en haver superat la demanda dels inversors. En aquest sentit, Jordi Cinca va explicar que les parapúbliques normalment obtenen entre el 10 i el 20% d’emissions de bons, i en aquest cas «probablement serà així, tot i que el ministeri no disposarà de les inversions al detall fins els propers dies».A més, l’emissió permetrà al Govern continuar amb el refinançament de l’endeutament vigent i  aquests bons, amb una durada de 18 mesos, tenen el seu venciment el 15 d’octubre de 2016 i obtenen un rendiment d’amortització de 1,25% anual. D’aquesta manera el preu d’emissió de les unitats (al descompte) és de 981,55€ cada bo.

30.000€ pels estudiants/ D’altra banda, l’Executiu va acordar destinar 30.000€ a la nova edició dels ajuts per a estudiants d’Andorra que volen iniciar o continuar els estudis de doctorat durant el curs acadèmic vinent. El Govern ha convocat dos nous ajuts de tercer cicle als que poden aspirar els estudiants de nacionalitat andorrana o els residents legalment establerts durant un període mínim de 5 anys, i que hagin finalitzat els estudis de segon cicle (màster) com a molt tard el 31 de desembre del 2015. Els ajuts són per a una dedicació exclusiva i tenen una durada màxima d’un any, tot i que es poden renovar fins a un màxim de dos anys, amb una durada total de tres anys. La dotació d’aquests ajuts es concreta amb un import de 15.000€ anuals per a cada estudiant, repartits en mensualitats de 1.250€.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT