PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Francesc Mora, expresident de Banca Mora

Per El Periòdic

Francesc Mora Font, president de Banca Mora SA (actual MoraBanc) entre els anys 1967 i 2001, va morir ahir a l’edat de 90 anys. La missa funeral tindrà lloc aquesta tarda, a les quatre, a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. Amb motiu de la defunció de l’expresident i pare de l’actual president de MoraBanc, les oficines de l’entitat bancària obriran entre les nou del matí i les dues de la tarda.

Francesc Mora Font va néixer a Manresa el 23 de juny de 1924. L’any 1967 va agafar el relleu del seu pare, Bonaventura Mora, fundador del que avui és MoraBanc, a la presidència de Banca Mora, un càrrec que va ocupar durant 37 anys, fins al 2001.
 
Durant les gairebé quatre dècades que Mora Font va presidir l’entitat, el banc va posar en marxa moltes de les accions de responsabilitat social empresarial que avui estan consolidades en diferents àmbits de la societat andorrana. Durant aquest període l’entitat aposta per donar suport al Bàsquet Club Andorra, avui a l’ACB, a la Temporada de Música i Dansa, que ja ha superat la vintena d’edicions, i a la Nit Literària. També comença el compromís del banc per la sostenibilitat i la conservació del medi ambient.
 
La qualitat, un dels signes d’identitat de MoraBanc, és un dels conceptes que ha arrelat a l’ADN del banc. MoraBanc va ser el primer banc del món en ser reconegut amb el premi de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat.
 
L’any 2001, Francesc Mora Font va passar el relleu al consell de MoraBanc al seu fill Francesc Mora Sagués. La vida de Francesc Mora Font ha estat sempre vinculada al banc que ha dirigit juntament amb altres membres de la família amb criteris de servei, qualitat i compromís. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT