PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Lliga està que crema

Pendents d’una possible sanció, el Lusitans pot assegurar-se una plaça europea i deixar la Lliga encarrilada

Per ALBERT CANES

José Antonio Aguilar intenta driblar Txus Rubio, en el partit entre el Lusitans i la UE Santa Coloma a Aixovall. FOTO: SÍLVIA CASALS / FAF
José Antonio Aguilar intenta driblar Txus Rubio, en el partit entre el Lusitans i la UE Santa Coloma a Aixovall. FOTO: SÍLVIA CASALS / FAF | SÍLVIA CASALS / FAF
Només resten tres partits per conèixer el campió de la Lliga i el Lusitans és l’equip que ho té més de cara, ara mateix, per endur-se el títol. Tot i això, en els ‘play-off’ tot pot canviar en qüestió d’un partit. A més a més, una possible sanció li pot caure al conjunt lusità per suposada alineació indeguda en el duel davant la UE Santa Coloma del diumenge passat. Malgrat l’amenaça de sanció, el tècnic, Vicenç Marquès, està «tranquil» ja que opina que «s’ha actuat dins del que marca la normativa». En un principi, avui se li comunicarà al club si se’l sanciona o no. Pel que fa al tema esportiu, el Lusitans es pot assegurar una plaça europea si venç a la UE Sant Julià, que pot acomiadar-se de les seves opcions al títol si no venç en el seu duel amb el Lusitans. 
 
El derbi colomenc és l’altre duel en el ‘play-off’ pel títol, el qual es disputarà a les 16h a Aixovall. Els dos equips de Santa Coloma estan empatats a punts en la classificació i qui guanyi podria deixar molt tocat el perdedor de cara a la l’objectiu per obtenir la primera plaça. Així doncs, la lluita pel títol es podria quedar entre dos equips o podria passar tot el contrari. En un possible cas que el Sant Julià s’imposi al Lusitans i el derbi acabi en empat, els quatre aspirants estarien en un marge de dos punts a la taula. Aquesta és l’emoció del ‘play-off’: qualsevol cosa pot passar i canviar el panorama en qüestió de només una jornada.

L'Inter Club Escaldes no té més marge per salvar-se

Ho té pràcticamet impossible l’Inter Club Escaldes per salvar la categoria i mantenir-se un any més a la Primera Divisió de la Lliga Nacional. Per no baixar a Segona, l’Inter hauria de guanyar els tres partits que li resten i que la UE Engordany no sumi cap punt més en les tres jornades que s’han de disputar encara de ‘play-off’. A més a més, els escaldencs necessiten tenir el gol average a favor seu per mantenir les opcions. Però amb una derrota o un empat diumenge davant l’Encamp, que encara està lluitant per la permanència, l’Inter serà matemàticament de Segona. I si l’Engordany treu algun punt en el seu duel davant l’Ordino, l’Inter, sense importar el que faci, consumarà el descens. 

El Penya Encarnada pot ser diumenge de Primera

La cara positiva del cap de setmana, i qui té més a guanyar entre tots els equips andorrans que juguen, és el Penya Encarnada. L’ascens a Primera Divisió, ni més ni menys, és el que pot assolir diumenge si no perd davant l’Atlètic Club Escaldes, l’altre equip que encara pot aspirar a obtenir la plaça d’ascens directa. En cas de victòria o d’empat, hi haurà campió de Segona Divisió a Aixovall. Tot i això, en l’anada del partit de ‘play-off’ es va imposar l’Atlètic, que encara no ha perdut cap duel en aquesta fase de la temporada. L’altre enfrontament de la jornada el protagonitzen el Ranger’s i La Massana, en el qual el primer no vol deixar escapar les opcions d’assolir la plaça de promoció.
PUBLICITAT
PUBLICITAT