PUBLICITAT

Oliana

Paramount Pictures visita els paisatges de l’Alt Urgell

Set productores de cinema visiten la zona per conèixer futures localitzacions

Per EL PERIÒDIC

Membres de les diferents productores de cinema.
Membres de les diferents productores de cinema. | RÀDIOSEU
Representants de set productores internacionals de cinema han visitat l’Alt Urgell per conèixer possibles localitzacions de cara a les seves futures pel·lícules. Entre les companyies que s’han interessat per les possibilitats que ofereix la comarca, hi ha la productora nord-americana Paramount Pictures, juntament amb la danesa Zentropa i la francesa Purple Papaya Films.
 
La visita a l’Alt Urgell s’ha centrat en els entorns dels embassaments d’Oliana i de Rialb, un medi amb un potencial encara per explotar com a possible escenari cinematogràfic. L’activitat s’emmarca en el projecte ‘Scounting in Catalonia’, amb el qual, el Departament de Cultura de la Generalitat vol promocionar Catalunya com a escenari per al rodatge de pel·lícules. Les visites les promou la Catalunya Film Comission, ens integrat en l’Institut Català de les Empreses Culturals.
La visita formava part d’una gira de familiarització, que ha portat els productors de cinema per diverses comarques de Catalunya amb l’objectiu d’oferir-los escenaris naturals per al rodatge de llargmetratges, curtmetratges i d’altres productes del món del cinema i la televisió.
 
Scounting in Catalonia / És un projecte promogut per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Turisme, on es vol donar a conèixer i posar en valor la feina dels localitzadors d’espais de rodatge catalans a través d’una mostra en que es reflecteix la mirada d’alguns d’aquests professionals i on es recull una selecció  de l’enorme arxiu fotogràfic de què disposen. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT