PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solà presenta a La Puça la seva tercera publicació

La novel·la es va gestar durant els nou anys que l’autor va treballar a Andorra

Per EL PERIÒDIC

L'autor, Oriol Solà.
L'autor, Oriol Solà. | EL PERIÒDIC
La llibreria La Puça acollirà avui a partir de les 19.00 hores la presentació del llibre L’arquitecte dels papers estripats, d’Oriol Solà. Nascut a Barcelona, Solà va ser durant nou anys locutor de Ràdio Nacional d’Andorra –entre el 2003 i el 2012– i manté una estreta relació amb el Principat. La seva darrera novel·la segueix el recull de relats Llunàtics, descabalats o caparruts? i Tota una vida de regal, publicades l’any passat.

El protagonista de l’obra porta al màxim una de les seves aficions fins a convetir-la en una obsessió malaltissa: enganxar els papers estripats que es troba per terra o a les papereres intentant recuperar-ne el sentit inicial. Com a conseqüència de la seva obsessió viatja a Noruega buscant una suposada adreça escrita en un tros de paper que recull d’una paperera de l’aeroport, posant en perill la confiança i l’estabilitat d’una relació amorosa acabada de començar. A banda de trontollar per la distància, tampoc hi ajuda gens que l’assassinat macabre que s’ha comès al barri just abans que marxés, amb algun detall pecular que podria inculpar-lo.

El món de la neu hi té un paper rellevant: el protagonista s’emmiralla en els exploradors que van conquerir el Pol Nord i les seves gestes històriques, fascinat per la cultura de l’esquí i de les expedicions que marquen les terres nòrdiques.

L’arquitecte dels papers estripats es va coure a foc lent i Solà reconeix que han sigut 15 anys de treball i que, per tant, bona part de la novel·la està gestada a Andorra. Va començar sent «una mena d’assaig sobre el món dels retalls i, de mica en mica, ha anat incorporant altres elements», com la relació de parella o la trama policíaca. Totes les històries es van entrelligant fins a acabar formant una única i complexa història.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT