PUBLICITAT

Aixovall

Polèmica i batussa

Aficionats del Penya Encarnada salten al camp d’Aixovall i l’àrbitre suspèn el partit que podia decidir l’ascens a falta de 3 minuts per la fi del temps reglamentari

Per ALBERT CANES

El president del Penya Encarnada és atès pels seus companys després de rebre una pilotada i haver-se marejat, ahir a Aixovall. FOTO: TONY LARA
El president del Penya Encarnada és atès pels seus companys després de rebre una pilotada i haver-se marejat, ahir a Aixovall. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
Lamentable. L’única paraula que s’apropa a descriure el que va passar ahir a Aixovall en el minut 87 del partit entre el Penya Encarnada i l’Atlètic Club Escaldes, duel que podia decidir l’ascens directe a Primera Divisió. Després d’un duel calent i igualat, en el minut 87, cridant a l’èpica, el Penya va aconseguir empatar el partit 2-2, certificant momentàniament el seu ascens. Segons el que van indicar diversos testimonis, durant la celebració del gol, el central de l’Atlètic, Leandro, va xutar la pilota a la zona de la graderia en la qual es trobaven els aficionats del Penya i va picar a la cara del president del club, que es va marejar a causa del fort impacte. Va ser quan aleshores alguns dels aficionats van saltar a la gespa per anar a agredir el jugador en qüestió. La resta de futbolistes van intentar separar els aficionats per evitar més agressions. Entre la gent que estava intentant posar calma hi havia l’àrbitre assistent, que presumtament va rebre una puntada de peu.

Segons el segon entrenador de l’Atlètic, Joaquin Pina, va ser l’afició i els jugadors del Penya els que van provocar a Leandro amb insults i retenint la pilota, per la qual cosa ell es va rebotar. «Sempre que hem jugat amb el Penya hi ha polèmica. El president ha estat qui ha saltat i ho ha començat tot. Quan han marcat el gol de l’empat li han llançat la pilota al nostre jugador de mala manera i l’han increpat. Ho han fet durant tot el partit. La pilota ha picat a un seient. Penso que el president ha fet paripé. Ja m’he queixat a la Federació i he demanat les gravacions per aclarir el que ha passat», explica Pina. 
 
Molt diferent a aquesta versió és la de l’entrenador del Penya, Filipe Busto, que li ha agafat tot mentre celebrava el gol amb els seus jugadors. «El central ha picat la pilota contra l’afició i de manera intencionada ha donat al president, que s’ha marejat. Després han entrat uns quants aficionats per agredir els jugadors. La resta de l’equip i els futbolistes de l’Atlètic s’han mantingut al marge de la polèmica», indica Busto.
 
Les dues parts han condemnat el que ha passat sobre el camp, que no és la primera vegada que passa a Aixovall, ni lamentablement serà l’última, tot i que ho han fet des del seu punt de vista. «Sempre passa el mateix amb aquest equip. L’any passat, quan era el Benfica, ja van ser sancionats. Crec que la Federació ha d’actuar perquè si no ho fa estan girant la cara a un problema greu», opina Pina. «És lamentable que això passi en un camp de futbol i que un jugador no es pugui controlar. Pel que m’han dit ha estat una agressió amb intenció clara», argumenta Busto. 
 
El Comité de Competició es reunirà a finals d’aquesta setmana per decidir què passarà amb el matx i les accions que es prendran. «Jo vull jugar o que ens donin el partit per guanyat, que sancionin el Penya amb tres punts i que no pugin», exposa de manera contundent Pina. Per la seva part, Busto espera que es juguin la resta de minuts que falten.
PUBLICITAT
PUBLICITAT