Purito no té possibilitats de victòria a l’Amstel Gold Race

Es va imposar en la primera clàssica de les Ardenes l’actual campió del món, el polonès Michal Kwiatkowski

Per JOAN JOSEP BLASCO

33 Els molins de vent van ser protagonistes en el recorregut.
33 Els molins de vent van ser protagonistes en el recorregut. | Marcel Van Hoorn
La primera de les tres clàssiques de les Ardenes se la va adjudicar l’actual campió del món, el polonès Michal Kwiatkowski (Etixx Quick-Step), decidint-se la cursa a l’esprint. Joaquim Purito Rodríguez no va tenir opcions de triomf i va concloure l’Amstel Gold Race en la 32a posició.

La prova holandesa es desenvolupava entre Maastricht i Valkenburg, amb un recorregut de 258 quilòmetres, que tenia fins a 34 petites pujades, quatre d’elles en el famós mur de Cauberg, de 800 metres als 12 per cent. L’escapada del dia, que va tenir una avantatge de fins a onze minuts, va estar formada per sis corredors. Els tres últims escapats van ser atrapats a 37 km pel final. Es van produir fins al final diverses estirades i tot es va decidir a l’esprint, on Kwiatkowski va ser el més ràpid, trencant la mala ratxa dels campions del món en les grans clàssiques, que portaven anys sense guanyar-ne cap. Purito va finalitzar a 18 segons en un grup de setze corredors.