PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pas anecdòtic d’Amàlia Vinyes a les Canàries

Problemes amb el cotxe només li van permetre disputar una especial

Per JOAN JOSEP BLASCO

Vinyes, en l’única especial que va poder disputar a Gran Canària.
Vinyes, en l’única especial que va poder disputar a Gran Canària. | Fotoesport
N o va poder ser lluida l’estrena d’Amàlia Vinyes al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. El Ford Fiesta R2 li va donar problemes durant els dos dies de competició, el que va provocar que només pogués disputar un tram, quedant-se sense opcions de poder fer quilòmetres i adaptar-se al cotxe i al tipus de prova.
 
El Ral·li illes Canàries permetia a la pilot andorrana debutar en la competició. Després de realitzar els reconeixements i el shakedown, es disposava a iniciar la prova després de tenir cura en l’elecció dels pneumàtics tenint en compte amb l’asfalt que es trobaria, i en les baixes temperatures i l’alta humitat en algunes zones del recorregut. L’experiència del seu copilot,  Càndido Carrera, li va servir. Però en el camí cap el primer tram el Ford Fiesta es va aturar. «Haver d’abandonar el primer ral·li del campionat a l’enllaç inicial és frustrant», admetia Vinyes. En el parc d’assistència l’equip de mecànics va poder comprovar que la incidència s’havia produit per una fallada edcectrònica. Després de confirmar l’abandonament i tenir el cotxe reparat, es va acollir a l’opció de super ral·li per «intentar fer el màxim de quilòmetres per seguir el procés d’adaptació al Fiesta R2 i als ral·lis en general». 
 
Descartats objectius classificatòris, en la segona etapa el repte era completar-la. En la primera especial establia un bon ritme, marcant cronos parcials entre els millors de la categoria. Però en el següent tram van tornar els problemes, que la deixaven definitivament fora de la competició. «El trencament d’un palier ens va deixar sense opcions de seguir en el ral·li de manera definitiva. Una llàstima, malgrat tot marxo contenta de Gran Canària perquè almenys he dissipat alguns dubtes amb les quals vaig venir a aquesta illa», assenyalava Vinyes. Mentre van poder ser a la carretera competint, «vam demostrar que podem estar entre els més ràpids de la categoria 3. Estic convençuda que les notes van ser la clau que el nostre ritme fos molt competitiu mentre la mecànica va aguantar».
 
La pròxima prova de l’Espanyol d’asfalt en la que prendrà part serà el 30 i 31 de maig al Ral·li Rias Baixas. Abans de la cita gallega canvirà de cotxe per competir als circuits en l’Eurocup Seat León.
PUBLICITAT
PUBLICITAT