PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Adverteixen sobre la possible presència de verí a la via pública

Varis gossos haurien estat emmetzinats al rec i en un pipicà

Per Marisa da Costa

Dos gossos en un pipicà a la zona d’Escaldes.
Dos gossos en un pipicà a la zona d’Escaldes. | Àlex Lara
Laika, associació que lluita per a la protecció dels animals de companyia al Principat, adverteix els propietaris de mascotes domèstiques sobre la probabilitat que diversos espais de la via pública hagin estat enverinats amb productes nocius per als gossos, sobretot. «Ara per ara no han estat confirmades les sospites», però els símptomes detectats en diversos animals els darrers dies, van engegar l’alerta en què diverses institucions del país es troben treballant, segons va notificar ahir el president de  Laika, Josep Mas.
 
L’alarma va saltar a les xarxes socials, on un usuari que freqüenta el pipicà d’Encamp amb el seu gos, va alertar de la presència de productes d’emmetzinament que posa en perill la vida dels cànids. No obstant, l’òrgan comunal de la parròquia va emprendre les investigacions pertinents a les instal·lacions pressumptament enverinades i no en va trobar evidències. Al camí del rec, senda sovintejada per al passeig de gossos, també s’haurien trobat indicis d’emmetzinament. Es sospita que l’estat greu de dos gossos hauria estat provocat per un producte perjudicial per la salut dels animals col·locat amb plena consciència.
 
Laika ja treballa en col·laboració amb el departament d’Agricultura del Govern que, juntament amb els diversos comuns, condueix els projectes de control de plagues i manteniment de les zones pensades per a gossos. Pel moment, totes les parts treballen en l’anàlisi dels suposats enverinaments, amb «l’establiment d’un protocol d’actuació per casos d’enverinament al carrer», informa Mas.
 
L’associació d’animals convida a qualsevol qui sospiti de la presència de verí a la via pública a posar-s’hi en contacte per tal d’analitzar la zona en qüestió i emprendre les mesures pertinents amb l’ajuda del cos de la Policia, per tal d’evitar l’afectació de més animals de companyia.
 
El comunicat amb caràcter urgent emès per Laika aconsella no permetre als animals ensumar productes que puguin trobar-se pel terra, com pastilles blanques o de colors amb aparença d’aspirines efervescents, font de la crida d’advertència.
 
Mas assenyala també del perill de permetre menjar aliments que es trobin pel terra, ja que podrien tenir traces de vidres, una altra manera de perjudicar els animals que freqüentin els equipaments per a animals domèstics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT