PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Armengol, els germans Esteve i Creus aniran als Jocs d’Islàndia

La joventut mana després d’una classificatòria a 18 forats, tota disputada al camp de la Cerdanya

Per Iván Moure

D’esquerra a dreta Rieger, David Esteve, Rabanal, Kevin Esteve, Armengol, Creus, Prats i l’àrbitre, al Cerdanya.
D’esquerra a dreta Rieger, David Esteve, Rabanal, Kevin Esteve, Armengol, Creus, Prats i l’àrbitre, al Cerdanya. | FGA
Andorra ja coneix els quatre representants en golf que aniran als Jocs dels Petits Estats d’Islàndia, en la que serà la primera competició per països que disputa la tricolor en l’esport dels birdies. Després de quatre jornades de competició, set candidats per tres places disponibles en la categoria masculina, s’han guanyat el bitllet Ramon Armengol i els germans Esteve. En fèmines Maria Creus també va disputar la classificatòria però ja tenia la plaça garantida, en ser l’única amb un hàndicap de 4,4 o inferior.
 
Les quatre proves finalment es van disputar íntegres al camp de la Cerdanya, degut a que el de la Seu tenia els greens punxats i no estava en condicions. D’entrada Pau Pérez va quedar desqualificat per arribar tard el primer dia «per un malentès», segons va aclarir ell mateix, però el propi jugador va entendre la decisió de la Federació de Golf d’Andorra (FGA). Amb sis jugadors per tres places, Armengol va dominar la classificació ja des de la primera targeta, en la qual va aconseguir 74 cops, pels 75 de David Esteve, 76 d’Àxel Rabanal i Guillem Prats, i 77 de Kevin Esteve. 
 
En la segona targeta, Armengol va estirar el marge amb un fantàstic 71 que el distanciava del quart en 5 a Rabanal, 6 a David Esteve i 7 a Kevin, ja en posició d’eliminat. 
 
Rabanal s'esborra el tercer dia / L’ex esquiador, però, va ser el millor en la tercera jornada amb 73 cops i el que sortia de les travesses per anar a Islàndia passava a ser Prats. La diferència entre ell i David, que marcava el tall dels classificats, era de només un cop i amb Rabanal ja fora de competició, ja que es va donar per mort en fer un 87 i ni tan sols va jugar la darrera jornada.
 
En aquesta última Prats va anar enfonsant-se fins acabar la targeta amb 81 cops pels 75 d’un David que li guanyava la batalla per anar a Islàndia. De la seva banda Maria Creus, tot i tenir la plaça femenina per als Jocs garantida, també va jugar i no ho va fer gens malament. Si Armengol va fer 286 cops, Kevin 294, David 302 i  Prats 309, ella en va fer 304 i va demostrar estar en forma i a punt per a la gran cita del juny. 
Cap dels quatre representants supera els 25 anys d’edat, dada que demostra que el futur d’Andorra es veu amb un gran optimisme, sobretot perquè el resident francès Dubuisson també està ajudant perquè el nivell del gof andorrà vagi a més.
PUBLICITAT
PUBLICITAT