PUBLICITAT

Els comerciants de Meritxell volen una anàlisi del futur comercial de la zona

Jordi Minguillón ha recollit les preocupacions de l’Associació comercial

Avinguda Meritxell
Avinguda Meritxell | Tony Lara
La presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, va expressar les inquietuds dels veïns al cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón. El projecte d’embelliment no convencia els comerciants, i han demanat un estudi per veure què és el que més convé. Durant la trobada van parlar de la possibilitat de crear una comissió que estudiï el futur comercial de l’avinguda dins el context internacional. Un cop s’hagi elaborat l’estudi caldria fer un projecte a un, dos, tres o cinc anys vista enfocat al que digui l’estudi de viabilitat. En la comissió que caldria crear hi haurien de participar tots els agents implicats, i caldria buscar una empresa especialitzada que pogués fer l’estudi.  Així, Minguillón considera que es donaria més tranquil·litat als comerciants, que actualment no veuen clar per on ha de passar el futur comercial de la zona. H
 
No obstant, aquesta proposta encara ha de passar per la Junta de Comú, i haurà de ser valorada abans de procedir a la creació de la comissió. Mentrestant, però, els comerciants han demanat al Comú que aturi l’embelliment de la zona. Tal com ha explicat Sònia Yebra, el projecte «no ens satisfeia» i per tant opinen que val més fer un estudi més sòlid i amb més futur. 
 
Yebra ha indicat que «per fer una cosa que no duri en el temps» prefereixen que no es faci, ja que el que s’ha fet fins ara «no ens aporta cap diferència respecte a la situació d’abans». El Servei d’Atenció Domiciliària d’Ordino (SAD) obre avui a les 18 hores a la Casa Pairal, un nou programa de xerrades dirigit a la gent gran. La naturòpata Katherine Trepte serà l’encarregada d’inaugurar el cicle per parlar dels beneficis del menjar sa. La sessió se centra en l’assessorament dietètic per als majors de 65 anys, en funció del seu consum energètic. Es recordarà la importància de respectar la piràmide dels aliments i la distinció entre alimentació i nutrició. 
La propera sessió d’un total de quatre programades, tindrà lloc el 19 de maig, també el dimarts a les sis de la tarda, a la Casa Pairal, i anirà a càrrec de l’odontòloga Elisabeth Pereira, que oferirà una xerrada sobre la salut bucodental i com aquesta pot ser indicador d’altres problemes. Pereira donarà pautes per detectar i frenar alguns dels problemes més comuns en edats avançades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT