PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Torre Solsona, dins de la Ruta Senders de 1714

El general Moragues va resistir contra l’exèrcit borbònic a Castellciutat

Per EL PERIÒDIC

La Torre Solsona, la fortificació de Castellciutat.
La Torre Solsona, la fortificació de Castellciutat. | EL PERIÒDIC
La Torre Solsona de Castellciutats’inclou en la Ruta Senders de 1714, una nova proposta avalada per la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes (FEEC) que ressegueix els principals escenaris de la Guerra de Successió. El nou producte de senderisme es va anunciar a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, durant l’acte de presentacio del llibre General Moragues, diable de les Guilleries, d’Àlex Barnils, que va tenir lloc la setmana passada.

El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, va destacar que la ruta permet unir «llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant».

El projecte suma un total de 645 quilòmetres que es poden fer en diferents etapes, sense límits de dies  per completar-les. La FEEC oferirà als senderistes un salconduït que es pot segellar en els diferents punts on finalitza cadadascun dels nou trams que forma la Ruta Senders de 1714.

Quant al llibre sobre Moragues, Barnils va explicar que la motivació per escriure l’obra venia del fet que «des de petit, trobava sorprenent que hi hagi tan poca bibliografia sobre un personatge amb una història tan heroica». L’autor va recordar que el general Moragues va liderar la resistència a l’ocupació borbònica en diferents llocs de Catalunya, com Castellciutat, Sort, Barcelona i Cardona.

El llibre s’estructura en tres blocs boscos, fortaleses i ciutats), cadascun del quals rep el nom d’un escenari geogràfic diferent que té molt a veure amb el període històric.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT