PUBLICITAT

La Seu invertirà 900.000 € en actuacions per al 2015

CiU, ERC i PP aproven la modificació del pressupost municipal

L’últim ple de legislatura de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, celebrat dilluns passat al vespre.
L’últim ple de legislatura de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, celebrat dilluns passat al vespre. | El Periòdic
El ple municipal de l’ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns –amb els nou vots a favor dels grups de CiU, ERC i PP, sis abstencions de PSC-Progrés i un vot en contra d’ICV– la modificació del pressupost per fer efectiva la planificació de les inversions previstes a la ciutat durant l’any 2015. En total, es destinaran 900.000 euros a millores urbanístiques i d’equipaments.
El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va destacar l’aprovació dels projectes triats per votació popular a través dels Pressupostos participatius: finalitzar la vorera entre el riu Segre i el parc de Bombers (44.087 euros); col.locar desfibril.ladors en diversos punts de la població (5.400 euros); arranjar la pista de bàsquet de l’escola Albert Vives (17.360 euros); instal.lar una gàbia trampa per a gats, una gàbia per al postoperatori de les femelles i material d’esterilització per a 90 femelles i 60 mascles de gats de carrer (4.860 euros) i, a més a més, revisar els pendents de les baixades dels passos de vianants (28.000 euros).
A part de les inversions escollides per la ciutadania, també hi ha previstes altres actuacions: invertir 400.000 euros en l’adequació de la plaça de Joan Sansa; 70.000 euros en la reurbanització de la urbanització Mallol; 60.000 euros en l’obertura del Portal de Soldevila, i 167.000 euros en la pavimentació de carrers. 
Altres intervencions programades són l’arranjament dels vestidors del pavelló poliesportiu; la millora dels vestidors ubicats sota la graderia del camp de futbol; la reposició de la coberta de l’Escola d’Adults; la neteja de la parcel·la de l’antiga ubicació de l’escola La Valira per convertir-la en zona esportiva, i millores en la
pavimentació dels carrers de Castellciutat. Totes les obres es duran a terme amb el romanent de tresoreria del 2014 
El grup de l’oposició majoritari, el PSC-Progrés, va abstenir-se però va criticar que l’últim ple de la legislatura municipal tractés un tema tan important. «El pròxim govern municipal heredarà aquestes decisions», va remarcar el portaveu, Òscar Ordeig. El regidor va criticar el to «marcadament electoralista» de les propostes. 
El regidor d’ICV, Antoni Viñals, es va mostrar disconforme amb el plantejament del procés de participació i va assegurar que «les accions s’haurien d’haver dut a terme des del primer dia, i no ara, tan a prop dels comicis municipals», i va oposar-se a la modificació de crèdit. 
En canvi, el regidor d’ERC, Miquel Caminal, va votar a favor i va argumentar «els bons resultats que s’han obtingut a l’hora de gestionar les finances municipals». Caminal va assegurar que «la situació de l’ajuntament és bona gràcies a l’esforç que s’ha dut a terme per gestionar bé els diners». 
Finalment, el regidor del PP, Pere Millàs, que també va votar a favor, va destacar l’adequació de les pistes de bàsquet ubicades a l’antic espai de l’escola La Valira  perquè «és un projecte que hem defensat en el plenari i que finalment serà una realitat», va dir. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT