El Torneig de Golf Andbank 2015 s’inicia dissabte a la Cerdanya

L’edició d’aquest any incorpora el camp de Vallromanes de Barcelona

Per ALBERT CANES

Dos golfistes llencen pilotes al camp de golf d’Aravell. FOTO: TONY LARA
Dos golfistes llencen pilotes al camp de golf d’Aravell. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
El Club de Golf Principat i Andbank van presentar un any més el que és des de fa una anys el campionat més prestigiós d’aquest esport a Andorra. Aquest mateix dissabte ja es donarà el tret de sortida de l’edició del 2015 al Club de Golf la Cerdanya. Aquesta serà la primera de les vuit cites en total amb què compta el calendari del torneig, el qual finalitzarà el 24 de setembre al Club de Golf La Peñaza. La principal incorporació al calendari d’aquesta edició és la del Club de Golf Vallromanes, situat a Barcelona. «És un dels camps de més difícil accés, amb un ambient de golf fantàstic i amb forats molt exigents» va explicar Gerard Rieger, president del CGP. El mateix Rieger va recordar l’èxit que van tenir alguns dels camps de l’edició del 2014 que aquest any es repeteixen, com és el cas del Real Club de Golf San Sebastián: «L’any passat va destacar molt. Va tenir molt èxit perquè la gent sabia que era un camp de molt difícil accés i únic». Des de l’organització, es preveu que les cites que són més a prop del país seran les que tindran més participants, i les places estaran limitades a uns 90 golfistes. Per a la cita de la Cerdanya s’estan esgotant ràpidament i «s’haurà de començar a dir que no a la gent que vulgui accedir», com va dir Rieger.

Això és degut a que la competició és en la modalitat Stableford, amb sortides Shot gun, en la qual tots els competidors surten a l’hora en els 18 forats diferents que hi ha. Aquest 2015 hi ha hagut un canvi important en el model de puntuació. En comptes d’haver-hi unes classificacions amb una final, cadascuna de les vuit proves són locals. Així doncs, en cada prova hi haurà un vencedor que rebrà el seu premi corresponent. Aquest canvi s’ha produït després que es detectés que l’any passat la majoria de vencedors eren socis del CGP i d’aquesta manera es diversifica més els guanyadors.

Els premis

Al haver-hi un canvi en el format de competició, l’organització donarà més premis per als vencedors. Al finalitzar cadascuna de les vuit proves es realitzarà una petits cerimònia d’entrega de premis en la qual un Ipad serà el principal obsequi. Els guanyadors de la categoria inferior i superior rebran l’aparell així com el guanyador en la categoria scratx. També hi haurà premis per als segons i tercers classificats de cada categoria i per als millors drives masculins i femenins, així com el premi Appoach.