PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Olga Gelabert encapçalarà la cartera de Cultura, Joventut i Esports

Relacions Institucionals torna sota la tutela d’Antoni Martí

Per El Periòdic

Gilbert Saboya i Olga Gelabert, passejant pels carrers de la Massana durant la campanya electoral.
Gilbert Saboya i Olga Gelabert, passejant pels carrers de la Massana durant la campanya electoral. | Tony Lara
L’exministre de Cultura, Albert Esteve, passarà oficialment el relleu del seu càrrec a la fins ara vicepresidenta de la Comissió Legislativa d’Economia, Olga Gelabert. Antoni Martí es desprèn a la fi de la responsabilitat sobre tres dels departaments competencials de l’administració tornant a ampliar un dels seus ministeris. El cap de Govern inclou de nou els àmbits de Joventut i Esports a la cartera d’àmbit cultural, recuperant així una administració que la darrera legislatura no havia inclòs els dos primers departaments, convertits en secretaries d’Estat. 
 
El nomenament de Gelabert es farà efectiu avui i el jurament tindrà lloc –juntament amb el jurament d’altres alts càrrecs del Govern– aquest divendres. Olga Gelabert, de 39 anys d’edat, va estudiar Gestió i Administració d’Empreses i tambécompta amb un MBA realitzat a Londres. Durant la passada legislatura, va ser consellera general i vicepresidenta de la Comissió Legislativa d’Economia, així com membre de la Comissió Legislativa d’Educació, Cultura, Joventut i Esports i membre de la Comissió Permanent. Gelabert també va ser representant de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE).
 
La reordenació ministerial ha tornat a incidir sobre elpaper designat a Rosa Ferrer. L’excònsol d’Andorra la Vella perd la nomenclatura de superministra en deixar d’ostentar, entre les seves responsabilitats, l’àmbit de les Relacions Institucionals. Si bé continuarà encarregant-se de la reforma de les competències i transferències amb els Comuns, encapçalarà només Salut, Benestar i Ocupació. 
 
D’aquesta manera i segons un comunicat oficial de premsa tramés ahir per l’Executiu, el cap de Govern recuperarà, en aquest cas, la cartera de Relacions Institucionals, al mateix temps que segueix assumint la cartera de Funció Pública que fins ara havia delegat Jordi Cinca.

Cristina Rodriguez, nova ambaixadora a França/ A més dels canvis d’estructura i nous representants de les carteres ministerials com la de Salut o la de Cultura, s’estan nomenant altres alts càrrecs. Avui mateix i segons informa RTVA, l’exministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, passarà a representar l’ambaixada del Principat d’Andorra a la República Francesa. Rodriguez ocuparà el lloc de Maria Ubach, fins ara la màxima responsable diplomàtica a París qui, de la seva banda, substituirà Eva Descarrega com a ambaixadora a la Unió Europea, Alemanya, Eslovènia i el Benelux. Ubach és també delegada permanent del país a la UNESCO i representant personal del cap de Govern al Consell Permanent de la Francofonia.
Descarrega torna a Andorra per assumir el càrrec de directora d’Interior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT