PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un vídeo que no aclareix si hi ha pilotada a la cara

El Penya Encarnada fa un comunicat defensant la seva postura de víctima de la batussa

Per El Periòdic

El Penya Encarnada d'Andorra va fer públic ahir cap a la mitjanit un comunicat de premsa amb un vídeo adjunt sobre la polèmica generada al partit entre el líder de Segona contra l'Atlètic d'Escaldes, corresponent a la quarta jornada dels playoff d'ascens que es va disputar el diumenge passat a Aixovall i que es va haver de suspendre al minut 87 amb 2-2.
El duel es va aturar arran del gol de l'empat per al Penya Encarnada de Sergio Carvalho, que a la postre significava l'ascens matemàtic a falta de dues jornades perquè acabi el play-off.
Tal i com s'aprecia a les imatges, mentre uns celebren el gol, el jugador de l'Atlètic d'Escaldes Leandro xuta la pilota a la grada, que impacta en el president del Penya Encarnada. La imatge no aclareix, però, si li dóna a la cara, tal i com sosté la versió dels fets del líder de Segona.
Demà dijous, el Comitè de Competició dirà si els tres minuts que queden, més quatre de descompte, s'han de disputar i se sabrà si l'acció que va provocar la suspensió del partit té càstig per a algun dels dos equips igual com les agressions posteriors al gol, entre elles una pressumpta puntada de peu que va rebre un dels assistents de l'àrbitre.


EL COMUNICAT DE LA PENYA ENCARNADA

A continuació els hi mostrem íntegre el comunicat del club que presideix José Manuel Da Costa.

"Desprès de les diferents informacions publicades els darrers dies, amb titulars que implicaven directament al nostre club com l’originari de la batussa, hem considerat apropiat aclarir els següents punts i aportar documentació inèdita on es visualitzen els fets.

Primer de tot, volem expressar el nostre rebuig a qualsevol acte violent que es manifesti en el món de l'esport i del futbol en particular. En segon lloc volem aclarir els següents punts:
 
1. Com es pot comprovar al vídeo annexat, el camp és envaït per un grup d’aficionats que no identifiquem com a seguidors exclusivament del Penya Encarnada.

2. El detonant de la batussa va ser originada per un acte antiesportiu com és per un jugador del Altlètic Club Escaldes, proporcionant un xut a la cara de forma intencionada al nostre President, provocant la pèrdua del coneixement per uns moments i necessitant assistència mèdica per part dels fisioterapeutes presents al camp.

3. Durant tot el partit hem sigut víctimes d’insults i provocacions per part dels jugadors de l'Atlètic Club Escaldes. Incrementant-se les provocacions desprès del resultat (2­‐1).

4. La nostra actitud a nivell d’equip i cos tècnic ha sigut inqüestionable, mantenint una postura reconciliadora, intentant reprendre el partit el més aviat possible. Per tant, no ens podem responsabilitzar d’actituds preses per aficionats propis, ni rivals, que no consten en els nostres estatuts com a socis.

5. Reiterem que cap jugador ni cos tècnic del Penya Encarnada, participa en els aldarulls i mostren una actitud plenament esportiva. El vídeo que aportem recull els fets posterior al segon gol del nostre equip, corresponent al minut 87, on es visualitza clarament la celebració dels jugadors i aficionats desprès de l’empat a dos (amb tota il·lusió que desenadena el moment) i xut del jugador contra la grada, que fa canviar la dinàmica del partit i precipitant la suspensió. Aprofitem l’avinentesa per saludar-vos ben atentament.

Departament de Comunicació del Penya Encarnada."
PUBLICITAT
PUBLICITAT