PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes interacciona políticament amb els petits

El projecte que va encetar el comú al gener va tenir ahir la seva continuïtat

Per EL PERIÒDIC

Consell d’Infants al Comú d’Escaldes-Engordany, ahir.
Consell d’Infants al Comú d’Escaldes-Engordany, ahir. | ANA / J. D.
Catorze representants d’entre 10 i 11 anys dels més de 900 alumnes de primera ensenyança de la parròquia van aconseguir el compromís del Comú d’Escaldes per deixar-los triar els jocs que s’instal·laran a la zona infantil del Prat del Roure quan es reformi l’espai, sempre que s’ajustin al pressupost. 
 
L’acord va ser un dels eixos del Consell d’Infants que va donar veu ahir als més petits. La sessió va girar entorn a temes medioambientals i iniciatives d’esplai i el més menuts van interactuar políticament amb comoditat. També es va tractar la plantació d’arbres al Clot d’Emprivat i els rètols identificatius al camí de natura del circuit de les Fonts del camí d’Engolasters. Després de conèixer les diferents espècies possibles a classe, van fer una tria i finalment el Consell d’Infants ha decidit els tres tipus d’arbres més adequats 
La cònsol major, Trini Marín, els va informar de la recol·locació de l’skate park a la zona més propera a la cruïlla de l’avinguda del Consell de la Terra. Marín va comunicar que aquesta seria la ubicació d’aquesta zona recreativa si finalment no s’hi instal·la allà la una nòria fixa, un extrem que no està encara concretat.
 
La consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, va comentar que els nens «ho han fet molt bé i és interessant que hi hagi aquesta participació tan activa i aquest interès», per part dels infants de la parròquia en el dia que els ha tocat exposar allò que es va recollir en la primera edició del consell infantil i que es va treballar a les escoles. En aquest sentit, Joel Sabaté, del col·legi Sagrada Família, va fer una aportació interessant explicant que s’han col·locat uns codis ‘QR’ als cartells de cada espècie de planta seleccionada -que els guies del Comú encara han de passar a identificar-  i que permetrà al visitant rebre la informació «en tres idiomes i amb fotos dels arbres en les diferents estacions». Joel, d’11 anys, va reconèixer que «els mestres ens han ajudat per si ve un estranger que sàpiga quin arbre és». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT