PUBLICITAT

Andorra La Vella

Condemnat a 18 mesos de presó per agressió sexual a la parella

El Tribunal de Corts imposa una sanció penal i econòmica al jove

Per ESTEFANIA GRACIA

Edifici de la Seu de la Justícia on s’han donat les resolucions dels casos.
Edifici de la Seu de la Justícia on s’han donat les resolucions dels casos. | Àlex Lara
El Tribunal de Corts va dictaminar ahir la sentència pel jove imputat com a presumpte autor d’una agressió sexual a la que era la seva parella en aquell moment. Aquest ha estat declarat culpable dels delictes majors d’agressió constituents d’una violació, d’amenaces, i dels delictes menors de maltractament lleu i de circular sense permís.
 
El Tribunal va fallar a favor de la fiscalia, i tenint en compte que quan el jove va cometre el fet, era menor de 21 anys,  se li ha imposar una pena de 18 mesos de presó, d’entre aquests, només un any ferm i la resta condicional. A més, l’acusat haurà de pagar una multa de 1.000 euros per conduir sense permís, i se li aplicarà una retirada de tres mesos del carnet. 
 
Fets / Segons les explicacions que van donar el propi imputat i la perjudicada durant la vista oral del 23 de febrer de 2015, l’inici dels fets exposats a condemna van tenir lloc el passat 16 de gener de 2014, quan l’en aquells dies parella, va tenir una discussió en un restaurant d’Escaldes-Engordany. 
Després d’aquesta, l’acusat va demanar a la jove que li tornés tota la roba que portava, ja que era un regal seu, i segons la fiscalia, aquest la va deixar totalment nua, mentre que la defensa reclamava que l’havia deixat amb abric i roba interior. I després de sortir i tornar a entrar al lavabo, hauria tingut lloc la presumpta agressió sexual. La defensa però, al·legava que aquest fet no era evident, ja que ningú havia sentit res i la noia no ho  va explicar posteriorment a cap de les persones amb qui tenia més relació. A més, s’apel·lava que cap dels testimonis presentats per la fiscalia havien estat presents en el lloc dels fets, a excepció d’un treballador del local. També es va acusar al jove de conduir en moto fins al lloc dels fets sense tenir el permís.
Per totes aquestes demandes, la defensa va demanar l’absolució, recalcant que no hi havia proves concloents i que la relació entre la parella va continuar després dels fets. A més de les diverses visites que la noia havia fet a l’imputat mentre aquest estava al centre penitenciari.
 
Altres sentències / Durant les resolucions d’ahir, també es va declarar culpable a tres homes per un delicte de blanqueig de diners en grup organitzat. A l’acusat assenyalat com el capitost dels fets, se li ha imputat una pena de quatre anys de presó, dos ferms i la resta condicional. A més, aquest haurà de pagar una multa de tres milions d’euros.
Pel que fa als altres dos acusats, se’ls ha condemnat a dos anys de presó, un ferm i l’altre condicional, a més d’haver de pagar una multa d’un milió d’euros. Els tres condemnats també han estat expulsats del Principat sense poder entrar en aquest durant els propers 20 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT