PUBLICITAT

Andorra la Vella

La desena edició de la Titan Desert començarà forta

Per primer cop es disputarà una etapa de navegació sense cap senyalització

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ramírez, Aranda, Maestre, Lorenzo i Salud, en la presentació. FOTO: TONY LARA
Ramírez, Aranda, Maestre, Lorenzo i Salud, en la presentació. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
La Titan Desert torna a posar a prova als corredors, ja siguin professionals o amateurs. Entre els més de 600 participants, n’hi haurà quatre d’andorrans. Al Marroc hauran de superar tot tipus d’entrebancs, des de les muntanyes de l’Atles, a les dunes del desert.
 
Ramon Aranda, Antoni Ramírez i Manel Salud competeixen en la categoria corporate com en l’equip MoraBanc, mentre que Miguel Lorenzo ho farà individualment amb el Quality. Per davant hi haurà sis etapes amb més de 600 quilòmetres a completar i 6.000 de desnivell acumulat a superar. Només començar ja hi haurà un plat fort als Atles. Serà una etapa de 115,93 km i 2.652 metres de desnivell. «Si un no sap dosificar les forces les altres etapes poden ser més complicades», exposa Aranda, un dels únics dels corredors que ha participat en totes les edicions de la prova. La penúltima etapa serà tota de navegació i la primera ocasió en què una jornada sencera es realitza íntegrament a través del sistema de GPS.
 
Lorenzo torna al Marroc després que l’any passat «vaig dir que mai més tornaria per passar-ho tant malament». La resta d’andorrans competeixen en equip, el que és una assegurança per poder superar les incidències que poden trobar-se pel camí: «És una avantatge competir en equip perquè si tens algun problema mecànic o físic tens l’ajuda d’un company». Salud hi serà per segon cop i és conscient que «tocarà patir bastant però esperem poder acabar». Per les característiques d’Andorra, poder exercitar-se amb la sorra que es trobaran al desert es fa complicat i també les temperatures d’un lloc i l’altre. «Estem acostumats a entrenar amb molt fred i el contrast de temperatura és molt gran», però tenen el punt a favor de poder-ho fer en alçada. L’equip s’ha preparat a consciència i l’objectiu és «poder fer algun podi. Hem estat entrenant per ser al davant de la categoria corporate».
PUBLICITAT
PUBLICITAT