PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Oferiment per organitzar els Europeus sub-18 C i D

Rugby Europe també planteja reestructurar la Copa Europea de Nacions

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els petits isards van superar a Israel en el passat Europeu sub-18.
Els petits isards van superar a Israel en el passat Europeu sub-18. | Tony Lara
Els resultats de l’organització del Campionat d’Europa sub-18 al Principat porta a que Rugby Europe pensi en repetir l’experiència l’any vinent. Les instal·lacions, i la proximitat de l’hotel al terreny de joc, convencen a l’organisme continental per fer tornar la competició en dues divisions.
 
Aquesta setmana es realitza a Praga una reunió de secretaris generals i directors tècnics de les federacions nacionals europees. Per part de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) hi són presents Felip Gallargo i Xavier Naranjo. En la trobada es tracten diversos aspectes a desenvolupar en l’esport de l’oval els pròxims anys. Alguns d’ells tenen incidència a Andorra.
 
L’ens europeu ofereix al Principat organitzar l’any vinent els Campionats d’Europa C i D. El primer és el que disputaran els petits isards, després que aquest mateix mes d’abril fossin els guanyadors en el torneig que van disputar a l’Estadi Nacional, superant a Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Malta, Geòrgiai i Israel. «Ens han dit si volem organitzar-los. A nosaltres ens interessa i mirarem les dates per poder-los fer», assegura Xavier Vilasetrú, president de la FAR. Pel dirigent, la tasca que es va realitzar abans i durant el torneig va convèncer a Rugby Europe per tornar l’any vinent: «Ens van considerar com una organització professional per tal com va anar tot. Van dir que va ser perfecta». Un dels punts que més van tenir en compte va ser «la proximitat que hi ha entre l’hotel on estan els equips i el camp. Això ajuda molt».
 
Reestructuració
Un dels aspectes que es comença a tractar i que en els pròxims mesos s’estudirà en comissions és la reestructuació de la Copa Europea de Nacions. En l’actualitat és un format amb divisions i grups. En el cas de la Segona Divisió, on està integrada Andorra, està dividida en quatre. El plantejament de l’ens és unir l’A amb la B, i la C amb la D, a més de fer-ho tenint en compte la situació geogràfica, dividint el continent en nord i sud. «Per una part ens podria interessar perquè són desplaçament més curts, però per l’altra serien més costosos», indica Vilasetú. I és que podria haver de realitzar viatges a Malta, Xipre o Israel.
 
Femení
La selecció femenina de rugbi 7 no competeix enguany, després que en la darrera ocasió que ho havia de fer va desestimar la seva plaça. Actualment es troba en una llista d’espera. Però no és l’únic país. Es troben en la mateixa situació Bòsnia, Montenegro i Grècia. Des de la FAR impulsen una proposta amb la resta de federacions per a que «crein un torneig perquè puguin competir. És important per a la selecció que pugui jugar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT