PUBLICITAT

Andorra la Vella

A per una victòria gairebé definitiva

El MoraBanc visita una pista complicada, on intentarà deixar la permanència mig lligada davant un rival que lluita pel ‘play-off’

Per ALBERT CANES

Jawai en el partit davant l'Estudiantes, divendres passat. FOTO: TONY LARA
Jawai en el partit davant l'Estudiantes, divendres passat. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
La permanència del MoraBanc Andorra a la lliga ACB una temporada més està agafant forma. Després d’imposar-se a l’Estudiantes, amb un gran partit de Nathan Jawai, l’equip busca un triomf aquest diumenge a la pista del Múrcia per encarrilar i, pràcticament, tancar la salvació del club tricolor. 
 
Malgrat les opcions favorables del MoraBanc de cara a la permanència, els jugadors no volen avançar fets. David Navarro es va sumar a la prudència que va mostrar Joan Peñarroya a principis de setmana per la bona situació dels tricolors. «Fins que no sigui matemàtic a mi no m’agrada dir que ho tenim fet, però sí que és cert que tal i com estan les coses, una victòria ens acostaria més», comenta el jugador, que recorda que «després ve el Sevilla que aquest sí que serà clau». Però el que hi ha en la ment dels jugadors del MoraBanc, a part de la salvació, és el Múrcia i no el Sevilla, i saben que no serà un partit fàcil, per molt que mostrin la bona versió del seu joc. 
 
Per la seva part, Nathan Jawai té clar la dificultat afegida amb què haurà de tractar: «Serà un partit difícil, especialment per a mi. No vaig jugar l’última vegada quan van ser aquí. M’han dit que tenen un bon rebot ofensiu i són ràpids. Ells tenen a Lima, que és un molt bon jugador. Corre molt i lluita la posició, també és molt atlètic i està en un bon moment. Serà un esforç d’equip. Tots haurem de sortir i jugar bé».
 
L’australià va parlar també del seu gran partit de divendres passat al Poliesportiu, afirmant que està en un dels seus moments de forma més òptims: «Estic millor del que he estat en els darrers dos anys. Després de deixar el Barça va ser l’última vegada que vaig trobar-me bé. Jugar a aquí, amb aquest gran ambient, em va bé. Els entrenadors i el sistema de joc m’han ajudat molt». A més a més, el pivot vol mantenir-se en aquest nivell, que sap que és necessari per als tricolors: «Espero arribar amb el mateix estat de forma que amb l’Estudiantes i ajudar a l’equip a guanyar».
 
El Múrcia es va imposar al MoraBanc en el partit d’anada per 68-74, però moltes coses han canviat des d’aquell partit. La plantilla ara és més completa i en aquest sentit, Navarro va recalcar la importància que té tant Jawai com la resta d’incorporacions en el bon joc que estan oferint: «El nostre equip ha canviat. Ara hi han el Víctor i les incorporacions. El Nathan ens està ajudant molt, també el Luka i el Vojdan, que aporten  molt, sobretot en atac, i són dels més destacats. Imagino que ells tenen una plantilla similar però juguen a casa, on seran més forts», va comentar l’escorta català.
 
El duel de diumenge tindrà una exigència d’alt nivell ja que el Múrcia està lluitant pel ‘play-off’ i només és a una victòria de poder-hi entrar. Carlos Cabezas explicava que «tot passa per vèncer l’Andorra» i l’UCAM vol entrar al ‘play-off’ sigui com sigui. Per fer-ho, necessiten el triomf aquest diumenge i per aquest motiu han fet diverses campanyes per emplenar el pavelló i tenir el sisè jugador assegurat. 
 
Però els de Peñarroya busquen tenir tancada la permanència el més aviat possible i per això també necessiten la victòria. Navarro exposava que «ens queda un pas més per assegurar la permanència. Ara estem en un bon moment i anem amb bones sensacions, a intentar guanyar i apropar-nos a la salvació». Però ell mateix avisava del perill que té l’UCAM: «Se’ls veu amb bones sensacions. És un equip amb bona dinàmica i són lluitadors». 
 
Tot i la importància que suposaria guanyar a Múrcia de cara a la salvació, Jawai va ser franc amb el que una derrota implicaria: «Un triomf a Múrcia seria genial, qualsevol ho és. És important guanyar? Sí. És important una derrota? No», aclareix l’australià, que va afegir de manera contundent: «No vull perdre més, ja vaig caure en vuit partits seguits». Per sort per al MoraBanc, guanyar a Múrcia ajudaria a deixar tancada la permanència dissabte vinent, mentre que una derrota mantindria el matalàs dels tricolors.
PUBLICITAT
PUBLICITAT