PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Passar una bona estona

La Lliga d’Handbol Escolar augmenta el nombre d’infants participants que volen gaudir amb l’esport

Per ALBERT CANES

Imatge d'una jornada de la Lliga d’Handbol Escolar en una de les jornades organitzades per la FAH.
Imatge d'una jornada de la Lliga d’Handbol Escolar en una de les jornades organitzades per la FAH. | FAH
Per tercer any consecutiu la Federació Andorrana d’Handbol (FAH) ha apostat per la Lliga d’Handbol Escolar. L’objectiu de l’activitat és lúdica però té la intenció d’iniciar els joves d’entre sis i deu anys en aquest esport. Aquest any, les jornades han augmentat en nombre d’assistents i ja volta la trentena d’infants que durant alguns caps de setmana de març a juny es desplacen al Club Esportiu Serradells per passar una bona estona jugant a handbol.
 
La majoria de nens i nenes que assisteixen ho fan arran de l’acord que té la FAH amb Govern i les escoles del Principat, a través de les quals promouen aquestes jornades. Una idea que es té per al futur és poder arribar a crear una lliga de base entre els clubs que hi ha a Andorra i es pugui promoure més l’esport al país. Tot i que el tresorer de la FAH i organitzador de la Lliga d’Handbol Escolar, Patrick Alís, argumenta que «és una fita que s’ha de treballar bé».
 
El Serradells ha pres aquest any el relleu del Centre Esportiu d’Encamp per acollir la Lliga, que fa una tasca important amb la base d’aquest esport per intentar assegurar un futur. Un cop els nois compleixen 10 anys, en una edat en què ja es comencen a decantar per la pràctica de l’esport que més els agrada, els nois ja s’incorporen als clubs andorrans per competir amb una mica més de regularitat. «No deixa de ser un joc, però entra dins de la competició», explica Alís en referència a la Lliga, la qual té un aspecte més lúdic que competitiu. «D’aquesta manera, els joves poden posar més en pràctica els aspectes bàsics de l’handbol», comenta, mentre a la vegada gaudeixen d’una bona estona. 
 
Aquest mateix diumenge, la Federació ha organitzat un matí d’handbol als Serradells en la qual comptaran amb clubs de fora d’Andorra, com ara un parell d’equips de Granollers, un altre d’Igualada o un del Lycée Montreuil, de França. D’aquesta manera també es podrà variar i dinamitzar la Lliga d’Handbol Escolar, que tornarà a disputar-se el 10 de maig, amb la quarta jornada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT