PUBLICITAT

Sant Julià

Dèficit pressupostari de 455.891 euros a Sant Julià

El Comú tanca els comptes amb un 105% dels ingressos liquidats

Per EL PERIÒDIC

Els consellers de la minoria escolten Besolí, ahir a la sessió del Comú.
Els consellers de la minoria escolten Besolí, ahir a la sessió del Comú. | ANA / G. LL. T
el Comú de Sant Julià ha aprovat els comptes de l’exercici 2014. On s’ha especificat que aquests presenten una liquidació relativament equilibrada amb un dèficit pressupostari de 455.891 euros. Una xifra que és «perfectament assumible i recuperable en els propers exercicis» segons el conseller de Finances, Joan Besolí. A més, s’ha ratificat la liquidació del 105% dels ingressos pressupostats. 
 
Aquests temes s’han exposat i discutit al ple del Comú, i en opinió de Besolí, la liquidació «demostra un any més, que el Comú de Sant Julià de Lòria continua amb una política de contenció de la despesa i bon aprofitament dels recursos».El conseller ha deixat palès també l’aposta ferma de l’actual corporació per Naturlandia, «perquè estem convençuts que és i serà un motor econòmic de la nostra parròquia a més d’un projecte de país». Tot i els clars esforços de racionalització de la despesa com a premissa principal, el conseller de l’àrea financera ha emfatitzat que «una de les principals funcions del Comú és assegurar els serveis que s’ofereixen a la ciutadania». 
 
Fruit d’un seguiment acurat del pressupost, i tot mantenint la mateixa inversió, l’endeutament se situa dins dels llindars permesos per la llei, en un 88%, i 12 punts per sota del nivell màxim. Al llarg d’aquesta legislatura, les despeses generals s’han mantingut, les de personal han disminuït gairebé un 10%, i han augmentat, tant la capacitat de retorn de préstecs, com la d’inversió. Pel que fa a les inversions, entre el 2012 i el 2014, s’han situat en uns 3 milions d’euros, i el 2015 es planteja un pressupost de 1.185.000 euros més. Així, a final de mandat la xifra total ascendirà a més de 4 milions d’euros.
 
 Igualment, s’han aprovat els reconduïts de l’exercici 2014 per un import de 571.722 euros i que corresponen principalment a infraestructures viàries i altres inversions de manteniment. En un dels altres punts de l’ordre del dia, s’ha tancat la primera fase de la revisió del Pla d’Urbanisme Parroquial de Sant Julià de Lòria amb una aprovació provisional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT