PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pas previ a la setmana decisiva

L’FC Andorra té l’opció de sumar la vuitena victòria seguida

Per JOAN JOSEP BLASCO

Miguel comença una jugada d’atac de l’FC Andorra contra el Tremp.
Miguel comença una jugada d’atac de l’FC Andorra contra el Tremp. | J.J.B.
L a setmana vinent l’FC Andorra té dos partits que marcaran en bona part les seves opcions d’ascens directe. Té l’oportunitat de posar-se molt de cara pujar de forma directa a Primera Catalana si els guanya, però abans ha de fer els deures. Ho ha de fer diumenge, al camp de l’AE Alcoletge, un equip que es troba en ratxa. Però els tricolors també estan integrats en una bona dinàmica de resultats, que és força millor. Sumar els tres punts permetria acumular la vuitena victòria consecutiva.
 
Respecte al darrer enfrontament, Justo Ruiz recupera Riera i Mateo, que complien sanció per cicle de targetes contra el CF Tremp, però en canvi perd per lesió a Ludo. Tampoc hi és Oriol, que es podria perdre el que resta de temporada. L’equip es troba en bones condicions, tot i com que amb les baixes la plantilla s’ha quedat curta i el club busca reforçar-la, tant en la línia ofensiva com al centre de la defensa. Amb els efectius que compta, la mentalitat és l’adequada per mantenir el ritme fins a final de temporada. «No cal motivar l’equip. Tothom és conscient del que s’està fent. Hem estat capaços d’aguantar el ritme del líder i de retallar-li distàncies. Fins i tot tenim l’ocasió nosaltres de ser primers», indica l’entrenador.
 
La pròxima cita és l’Alcoletge, un conjunt amb els que els andorrans ja s’ha trobat en dues ocasions aquesta mateixa temporada. I en les dues vegades amb victòria tricolor. En pretemporada primer i posteriorment en la primera volta, amb triomf a Aixovall per 4-0, en un dels partits més complerts del curs. «Vam fer un molt bon partit, amb molta intensitat, realitzant un bon joc i amb arribades clares», indica Ruiz, que també va deixar clar que «al seu camp serà una altra història» i que no espera un matx amb les mateixes característiques.
 
Els lleidatans arriben sumant tres triomfs seguits. «L’Alcoletge és un equip complicat. Li agrada manar i tenir la pilota. A més compta amb jugadors de nivell». Com Jesús Rey, que es troba en ratxa golejadora i que és el pitxitxi del grup 5 de la Segona Catalaa amb 22 dianes. Per evitar sobresalts «haurem d’estar molt concentrats i intensos. Tenir paciència i afrontar moments complicats», perquè espera a un rival que «sortirà des del primer moment a dominar». Per tant, «hem d’estar tranquils» i imprimir el joc que està acostumat l’equip, fent moure la pilota amb velocitat. En la darrera línia el tècnic confia no tenir problemes pel poder ofensiu del contrari: «És molt important l’aspecte defensiu i mantenir la porteria a zero. Hem d’estar molt concentrats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT