PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Visa: «Hi ha millora global gràcies al nou equip tècnic»

El director tècnic de la FAE afirma que el curs no només és positiu, sinó que deixa bones sensacions per al futur

Per Iván Moure

Carles Visa.
Carles Visa. | TONY LARA
la dotzena llista FIS de la temporada 2014-2015 que va sortir publicada fa dos dies ha servit per a que la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) doni per acabada la competició dels seus corredors i ahir va ser el torn de ver una valoració, cosa que des de fa nou anys fa un Carles Visa satisfet i decidit a complir la desena temporada en el càrrec de director tècnic «si és que no m’acomiaden», afegia amb to de broma.
 
El fet és que en l’any que més esquiadors ha tingut el primer equip –tretze nois, set fèmines– no hi ha cap ni un que hagi baixat alguna puntuació; és més, tots han millorat en alguna disciplina. És per això que Visa no va dubtar a assenyalar: «Salvem la temporada positivament i deixa bones sensacions de cara al futur». L’horitzó ara es veu sense núvols, tenint en compte que la més veterana en noies és Mimi Gutiérrez, amb només 26 anys tot i que va estrenar-se en el rànquing FIS l’any 2003, i en nois Marc Oliveras, amb 23.
 
Visa no amaga que hi ha joventut i qualitat, però també té clar que la gran temporada s’explica amb els canvis a nivell estructural: «Reforçar l’equip tècnic amb noves figures i maneres de fer ha estat un factor clau perquè es produís aquesta millora global». En aquest sentit, el director tècnic va aprofundir: «El funcionament del grup ha estat molt positiu. Hem fet un pas endavant important en la preparació física que ens ha permès millorar la tècnica sobre els esquís, de manera que els nostres corredors han guanyat en competitivitat, seguretat, solidesa i confiança». Com a autocrítica, Visa va sentenciar: «Evidentment això és l’inici de quelcom que hem de ser capaços de mantenir però sobretot per acabar de fer aquell pas endavant que som conscients encara que ens falta per fer».
 
La cúpula de la FAE veia necessaris aquests canvis  després de la retirada d’un corredor del pes de Kevin Esteve a més de les baixes inicials per lesió de Joan Verdú i sobretot Marc Oliveras, els dos que passaven a assumir el lideratge en l’equip masculí. En noies la situació tampoc no era la més favorable ja que després fixar la Copa del Món com a prioritat absoluta, es donava un pas enrere i fer més Copa d’Europa amb el risc que suposava no fer una bona temporada en aquest circuit. 
 
La rigorositat en la feina, més professional que mai, ha donat resultats que passaran als anals de l’esport andorrà. «De Mimi no remarcaria la segona mànega de la Copa del Món de Zagreb [va acabar amb un històric 20è lloc] sinó tota la temporada», en la qual ha acabat sent top10 a la general de Copa d’Europa d’eslàlom i 55a en la mateixa disciplina a la Copa del Món. De Sara Raméntol i Carmina Pallàs també va parlar meravelles: «Sovint esperem més d’elles però no oblidem que han nascut al 1996, top100 en totes les disciplines de la seva edat i en general no tenen resultats espectaculars però acumulen un volum de feina que acabarà donant fruits.
 
D’Oliveras, al qual se li va detectar un lupus al setembre, tampoc té més paraules que bones cap a ell –«Ha superat les expectatives i ha salvat la temporada de tal manera que no cal que li dissenyem una preparació especial per al pròxim estiu», va detallar Visa– i joves com Àxel Esteve, Robert Solsona, Josh Alayrach i JoanVerdú han fet un pas de gegant.
 
Per acabar, els resultats: «Tenim 20 atletes dels quals dos tenen un rànquing de top150 mundial, 11 joves en el top100 de la seva edat dels quals 8 són top50 en alguna disicplina. En aquest sentit hem estat capaços de mantenir les xifres de la temporada passada (11) i d’entrar en el top50 amb dos més. La llàstima, les lesions de Pallàs, Verdú, Mariona Raméntol i Jan Sasplugas», que no se’ls espera fins almenys l’octubre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT